Jacek_Suchowicz Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Alicji W. Czemu koniecznie chcesz przystroić myśli w jakieś gałganki, szmatki i Bóg wie co jeszcze. Z góry przychodzą, stale toczą wyścig, aby zawładnąć, stłamsić lub wywołać dreszcze. W swoim natręctwie są jak czarne wrony, gdy nie spłoszone - miażdżą, nic nie winną, duszę. Tupnąć wystarczy, z uśmiechem przegonić, a już odleci zgraja negatywnych wzruszeń. Wnet przyjdą inne białe jak puch gęsi zatańczą z wiatrem zbudzą, gdzieś uśpioną, radość poranne słońce na sercu zakręcą, spełniają misję - może chcą uczynić zadość.
Alicja_Wysocka Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. myśli są jak ptaki, ptakom trudno bronić powietrza, wolności czy niebo zasłaniać mam miedziane włosy, może widzą gniazdo miejsce na wytchnienie z długiego latania. chciałabym już jeśli, choć nie mam wyboru jakiegoś skowronka z małym fiołkiem w dziobie jeśli gdzieś zobaczysz, namów go koniecznie a uczeszę włosy, przyślesz szybko, powiesz? Jacku Dziękuję pięknie za dedykację :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Serdeczne dzięki za wiersz. Mam sporo zajęć i po świętach odpowiem wierszem. Pozdrawiam :) Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki :) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi