Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Na fontannie są barokowe figurki.   Popołudniu padło światło z ukosa i rzeźby ożyły.   Tak będą trwać po wieki.  
    • 1. Na murowanym ganku polerowanych szybach na ulubionym drzewie jaskrawy przysiadł ptak   trzepocze złotym piórem nad głową, co już siwa obraca się i krąży by śpiewać stary takt   Ref: Rozmowy o romansie przez szczelne słychać ściany rozmowy o romansie przez betonowy strop   Rozmowy o romansie przepuścił dach blaszany wcisnęły się w szczeliny oplotły biały płot.   2. Tu ślad złotego piórka tam ślad czerwonej szminki kolejny dyżur w pracy, w słuchawce obcy śmiech   Tu ktoś zostawił kolczyk tam zgubił srebrne spinki i wcisnął stare kłamstwo i sprzedał stary blef.
    • Wydaje mi się, że tutaj sam wiersz to zbyt mało, powinien być jakiś komentarz czy wprowadzenie, bo wszystko tu zdaje się jest bardzo konkretne. Tak od siebie, co mogę, to wydaje mi sié, że od pewnego czasu postępuje frontalny atak na kobiety, kt9re mają zdaje się odpowiadać za wszystko, a za mił9ść do socjalistycznego modelu społeczenstwa, zwłaszcza. I tutaj eksponujesz to bardzo. To, że prawie każda Półka w swoim czasie założyła na swój profil charakterystyczny motyw meteorologiczny ;) Nie znaczy, że identyfikuje się z określoną ideologią.   Poza tym, coraz rzadziej czytam tu prawdziwe wiersze, takie żeby poruszały a nie tylko udawały, że to robią. Pzdr. PS. To komplement miał być.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Ikra, mamona psom i mospanom, a marki? A to i Markom, mokra miota.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...