Albert_Żmudzin Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2014 co to jest wiersz to słowo to obraz to trzy kropki w nawiasie to równanie matematyczne iks równa się dwa to kropla spływająca po ściance butelki to foton słońca docierający do twojego oka to żółty liść szybujący jesienią za oknem to ty i ja to miłość i uczucia to antyk renesans romantyzm współczesność to krew z komara rozbryzgana na szybie pędzącego auta to karabin maszynowy Kałasznikowa to krzesło elektryczne to bomba atomowa w Hiroszimie to Auschwitz-Birkenau wiersz to jest wszystko wokół to świat i wszechświat wiersz to jest nic wiersz nie istnieje choć jest
Gość Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2014 @Albert_Żmudzin "co to jest wiersz (...) to Auschwitz-Birkenau (...)" przesadza Pan. ogólnie - pojawia się obraz rozkapryszonego artysty. co do zasady nic nie wartego.
Mieczysław_Borys Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2014 Wiersz powstaje z tego o czym myślimy i co czujemy...
Albert_Żmudzin Opublikowano 19 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2014 @oskari_valtteri Auschwitz-Birkenau jest dla Pana przesadą, a kałasznikow, krzesło elektryczne i Hiroszima już nie? Dlaczego? @Mieczysław_Borys Po pierwsze, nie lubię schematyczności, podążania utartymi ścieżkami. Po drugie, może ten wiersz powstał właśnie z tego, o czym myślę i co czuję?
Marlett Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2014 @Albert_Żmudzin Mnie nie przekonuje ta wyliczanka. Można tu dpisać wszystko; to krzesła i stól to lampa bez żarówki to zachodzące słońce itd. itp. Jesli wiersz jest o wszystkim tzn. jest o niczym.
Albert_Żmudzin Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2014 @Marlett Właśnie o to mi chodzi. Wierszem jest wszystko, co nas otacza. Ten wiersz to definicja tego, czym jest wiersz. Nie jest o wszystkim, więc nie jest o niczym.
Rekomendowane odpowiedzi