Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 8 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 kiedy słońce zgaśnie kiedy księżyc zaśnie świat ciemność pokryje ludzki los odkryje los o końcu świata dla każdej siostry i brata bez żadnej manipulacji dla całej cywilizacji bo kiedy słońce zgaśnie odżyją ludzkie waśnie zapłoną złośliwe ogniki twarze popłochu i paniki która doprowadzi do zera po którym człowiek umiera umiera bezpowrotnie jedyny raz ale okropnie
Zbyszek_Dwa Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 Jedynie ciało umiera, to taki kombinezon dla duszy :)) Ważne jest jak wyglądamy przed ludźmi ale ważniejsze jak widzimy siebie, tak szczerze w ostatecznej chwili, przed Bogiem. Poruszasz temat, o którym nie pamiętamy bo są zawsze pilniejsze sprawy :) Serdecznie pozdrawiam Waldku :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 8 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 @Zbyszek_Dwa Dzięki za obecność i kom. Zbyszku. Miło że do mnie zaglądasz . Pozdrawiam serdecznie
teresa943 Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 @Waldemar_Talar_Talar Zawsze dla kogoś kiedyś gaśnie słońce. Życie doczesne jest jedno. Nie dostaje się duplikatu. Każdy umiera bezpowrotnie dla tego świata, aby odrodzić się w wieczności, zależnie od tego jak żył - dla nieba lub piekła. Warte przemyślenia. Serdecznie pozdrawiam :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 8 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 @teresa943 Witam cię Krystyno - dzięki za kom.i to przemyślenie . Twa wizyta zawsze mnie cieszy . Pozdrawiam i ślę uśmiech
Gość Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 @Waldemar_Talar_Talar brzmi trochę jak komentarz do tego co dzieje się na świecie. to "okropnie" prosi się o zmianę. "umierać okropnie"... no nie wiem.
Natalia__Rainbow Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2014 po pierwsze wycięłabym z ostatniego wersu "ale" i zamieniła na "lecz" krótsze i bardziej rytmiczne w tym miejscu, co do samego wiersza i jego przekazu ciekawy pomysł z gaszeniem i ciemnością, lecz nie przemówił do mnie na tyle intensywnie bym go zapamiętała, może gdybyś opisał to bardziej obrazowo? jakoś, za delikatnie dla mnie na takie wizje, gdzie widać oczekujesz wzbudzenia popłochu i paniki
Rekomendowane odpowiedzi