Mieczysław_Borys Opublikowano 4 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2014 II Śpij kochanie spokojnie. Ja czuwam. Słońce wynurza się spoza nocy, Bloki kładą cień na oknach. Zaczyna się nowy dzień, ale Ty śpij I miej lepsze sny niż na jawie. Czereśnie już przekwitły prawie na dobre, Wiśnie już rozkwitają na dobre. A kiedy jabłonie rozkwitną w kolorze, Tobie wiosenny wiersz ułożę. Wonnym kwieciem Cię otoczę, Aby Twój sen nie wygasł, a był w rozkwicie. Miłując Cię nad wszystko, nad życie, Kocham Cię od serca, choć do śmiechu nie droczę. Za dni i noce nierozłączone, Za sens życia nie stracony, Za czas, który nie stał się ochwacony - Po ponad ćwierć wieku przez Boga połączone. Za wytrzymałość, co żar życia nas nie spalił, Że my z c i e r p i e n i e m umieli żyć, Że nikt z nas od siebie się nie oddalił I że udało nam wspólnie wnuczki dożyć. Dzisiaj trzeba podziękować Bogu, Następnie i samym sobie, Iż stojąc nad przepaścią progu Nic nas nie złamało w tej ciężkiej dobie. Życia. Basi
makarios_ Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2014 @Mieczysław_Borys Ładnie.. Ranny ptaszek bywa postrzelony... ;)
Mieczysław_Borys Opublikowano 4 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2014 makarios_ - dziękuję. Postrzelonym chyba jestem ja. Pozdrawia.
makarios_ Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2014 @Mieczysław_Borys Żartobliwie rzecz ujmując ja też... jestem ranny.
teresa943 Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2014 @Mieczysław_Borys Wzruszające uczucie sięgające po wieczność. Szkoda, że forma sporo psuje... aż się prosi o zmiksowanie: Śpij kochanie spokojnie, Ja czuwam. Słońce wynurza się spoza nocy, Bloki kładą cień na oknach. Zaczyna się nowy dzień ale Ty śpij I miej lepsze sny niż na jawie. Oczywiście to tylko sugestia. A tak szczerze, to Basia pewnie by się ucieszyła, gdybyś dopracował wiersz dedykowany z głębi serca :) Serdecznie pozdrawiam :)
Mieczysław_Borys Opublikowano 5 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2014 makarios_ - teraz do mnie zaświtało, że może lepiej "poranny ptaszek". Dziękuję. Pozdrawiam. teresa943 - Krzysia, dziękuję za poprawkę. Wiersz stylem szwankuje jak każdy z moich wierszy.
Joanna_Bogdańska Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Wiersz piękny mocno ujmuje za serce...widać w nim szczerość i wielką miłość.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi