Artur_Bielawa Opublikowano 29 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2014 W mojej głowie zabili mi Fitzgeralda została po nim w historii pusta karta okno otwarte na oścież to złe wspomnienia na otarcie łez powiedz mu dowidzenia Ty masz kościelny fetysz i słabość do cudów a mnie zostało zgrzytanie zębami i chęć zerwania łańcuchów żyję tylko papierową miłością i gardzę złym systemem za wcześnie wstaje zbyt późno się kładę takie życie przytłoczone kamieniem Nieubłaganie nadchodzi deszczowy listopad zanim dotarł w niełaskę już popadł na dobrą sprawę ta polska złota jesień cały ten syf od dawna ze sobą niesie Nie będziemy już nigdy tacy sami jak kiedyś dla siebie byliśmy gdy na drugim końcu miasta zuchwale konie kradliśmy każdy i wszystko ma swój obyczaj a więc żyjemy z dala od siebie lecz teraz jest tu inaczej i już nigdy nie będzie lepiej Chodzę już tylko tam i z powrotem a miłość jest dla mnie kłopotem w odwecie za embargo patrzę z pogardą czy jeszcze rozmawiać nam warto powstaje jak feniks z popiołów i nie lubię tańca z gwiazdami jestem jednym z żywiołów walczących z konwencjami Polska to już nie ten sam kraj pozostał po niej stan umysłu gdzie wokół wszyscy kradną a na życie brakuje pomysłu Polska przychodzi do mnie tylko jeśli jest w potrzebie gdy pacyfikować chce strajk i gdy chce burzyć podziemie nigdy nie będziemy perłą w koronie ni początkiem ni końcem będziemy jak femme fatale jak polowania par force
Gość Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2014 @Artur_Bielawa tematycznie misz masz z byle jakimi rymami. zawiodłem się.
teresa943 Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2014 @Artur_Bielawa wybacz szczerość ale ...takie "tratata" o wszystkim i o niczym, rymy niestrawne a na dodatek ... tasiemiec.
Mieczysław_Borys Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2014 Jesteś młodym człowiekiem i w dodatku bardzo wrażliwym... A to jest piękna cecha. Przyjdzie jeszcze taki czas, że będziesz bardzo szczęśliwy ze swoją wybranką życia przeznaczoną przez Boga lub los, jak kto tam mówić woli. Jesteś tego watr, zatem kiedyś to Ci się spełni. Tak jak kiedyś mnie to się spełniło, a owocem tego przychodziło na świat nam dwóch pięknych zdrowych synów. Czekaj cierpliwie, a to się spełni, czego ja serdecznie życzę. Pisanie wierszy człowieka nie załamuje, a podnosi na duchy i dodaj wartości swojej.
Artur_Bielawa Opublikowano 30 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2014 dziękuje za opinie, a tematycznie miało być po tochu i o tym i o tamtym, więc nie uważam że misz masz, a co do innych rzeczy np rymy itp to każdy ma prawo do swojego zdania:) pozdrawiam
Marlett Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2014 @Artur_Bielawa Wiersz bez pomysłu. Dobrnęłam do trzeciej strofy , na więcej nie mam ochoty. Strzelasz jak z karabinu maszynowego. PozdrawiaM.
Artur_Bielawa Opublikowano 30 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2014 @Marlett dobrze że do trzeciej dotarłaś, to już coś:) chodziło mi właśnie o takie ,,strzelanie" dlatego w ten sposób napisałem. pozdrawiam
Marlett Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2014 @Artur_Bielawa Strzały z karabimu maszynowego to monotonne dźwięki , bez emocji , nudne trajkotanie. Równie dodrze mogłam dać za przykład odgłosy pracującego odkurzacza.
Artur_Bielawa Opublikowano 1 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2014 @Marlett oj, chyba nigdy nie byłaś na strzelnicy, aż tak monotonie to nie jest:) a jeśli chodzi o utwór, to przekazałem to co chciałem przekazać w danym momencie i kwestia gustu czy się komuś podoba czy nie, każdy ma prawo do swojego zdania. Dzięki za opinie i czytanie. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi