Mieczysław_Borys Opublikowano 25 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 Tak jak ptaki sposobiły się do odlotu, tak drzewa sposobią się ubieraniem w kolory. Niebo w pełni słońca dodaje barwom światła, niektóre dodatkowo mienią się w złocie, niektóre w brązie, niektóre w czerwieni, zieleń też jeszcze obecna. Niektóre drzewa gubią już liście, wiatr ich porywa aż utkną w przeszkodzie. Mnie, gdy włókna rdzeniowe się zerwały, żaden pająk nie połączy nici, jestem przyparty do muru. Lecz Ty widzisz we mnie ptaka, który ma otwartą przestrzeń aż do nieba. Owady, które ocalały przed ptakami i tak zginą w swoim czasie. [ gdy wyjdę na "tron" od razu wykluwa się treść na wiersz za równą dobę pojadę na mecz ] 2014-09-12, w "wierszowym trójkącie", Podlasie
Natalia_Wójcik Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 Witam. Zaimki do poprawy, nie piszemy ich wielką literą w wierszu. Wiersz czytany głośno nabiera barwy. Polecam.
Gość Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 jak dla mnie zdecydowanie bez pierwszej strofy - na drzewa i niebo wylano już morze atramentu i łez, po co więcej.
Mieczysław_Borys Opublikowano 26 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2014 Natalia_Wójcik - Dzięki za czytanie. Nieco poprawiłem wiersz. Miło i serdecznie pozdrawiam. oskari_valtteri - całkiem beż pierwszej strofy, może nie, najwyżej skrócił. Dzięki za czytanie. Serdecznie i ciepło pozdrawiam. Mietko.
Zbyszek_Dwa Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2014 Takie fajne zamyślenie Mietku nad nieuchronnym przemijaniem ale wtedy przestrzeń, ta do nieba widzi w peelu ptaka :) Pozdrawiam.
Mieczysław_Borys Opublikowano 26 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2014 Zbyszek_Dwa - dzięki, Zbyszku za poczytanie i za miły komentarz. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi