Zbyszek_Dwa Opublikowano 21 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2014 nie mów nic o głaskaniu niepamięci ze mną na trwałe jest ufność spacer w sadzie modlitwa we dwoje nawet gdy milczymy okna są bramą dla słońca kolory jesieni nie zasypiają a zima bielą szepce prawdę wsłuchaj się kiedy patrzysz w niebo nigdy się nie zmieni to co najważniejsze w sercu
teresa943 Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2014 proponuję: w drugiej - "a nawet milczenie"; w trzeciej - "okna bramą słońca"; zakończenie - "w sercu" Wiersz o harmonii duchowej dwojga. Serdecznie pozdrawiam, Zbyszku :) Krysia
Gość Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2014 jak dla mnie za słodkie i za takie, sory, ulizane, że aż sztuczne.
Mieczysław_Borys Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2014 Niechaj zawsze świeci Wam słoneczko... Od Mietka.
Zbyszek_Dwa Opublikowano 22 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2014 Witaj Krysiu :) Dziękuję za podpowiedź poprawiłem choć nie tak dokładnie jak proponowałaś ale teraz chyba nie ma już zadziorów :) ? Serdecznie pozdrawiam :) Zbychu
Zbyszek_Dwa Opublikowano 22 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2014 O, witaj Oskari Teraz to dopiero "ulizane" ale akurat peel miał taki nastrój poza tym często takie lubimy lekkie, bo życie takie nie jest Dzięki za odwiedziny, zapraszam następnym razem :) Pozdrawiam.
Zbyszek_Dwa Opublikowano 22 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2014 Witaj Mietku :) Dzięki za życzenia dla Peela z wiersza oraz za ciepły odbiór wiersza :) Pozdrawiam.
Natalia_Wójcik Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2014 Witam! Pierwsza strofa i "głaskanie niepamięci" mnie urzekło. Do tego [quote] okna są bramą dla słońca również wybitne. Mimo to, czegoś brakuje. Może tak jak powiedzieli przedmówcy - jest zbyt sielankowo ? Pozdrawiam ;)
Zbyszek_Dwa Opublikowano 23 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Ja też witam ! :) Obecny świat jest tak rozczochrany że coś gładkiego ludzie widzą jako coś irytującego, bo niezgodne z tłem. Zbyt gładkie, zbyt sielankowe, aż nienaturalne :)) a czy normalni ludzie nie chcą w końcu czegoś spokojnego, właśnie sielankowego ? Dla mnie to pytanie retoryczne, bo jestem pewny że w duszy, większość takie pragnienie ma. Oczywiście są tzw. gatunki ludzi i czasami jedni drugim nie odpowiadają, ale to jest właśnie piękno świata. Serdecznie dziękuję za wglądnięcie i za przychylność komentarza :) Pozdrawiam Natalio :))
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2014 @Zbyszek_Dwa Witaj Zbyszku - a mi wiersz przypadł - zgrabnie się czyta . Pierwsza i trzecia słodkie do czytania . Ale ta słodkość delikatna... Pozdrawiam serdecznie
Zbyszek_Dwa Opublikowano 24 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2014 Witaj Waldemarze :) Wiele jest sytuacji gdy wyłącznie delikatność jest właściwa i piękna dlatego tak... Dzięki za wizytę i kilka słów. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi