Jolanta_S. Opublikowano 8 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2014 szedł rozdarty wpół w niemodnych buciorach z pustym plecakiem na prawym ramieniu z lekkim uśmiechem i pewną swobodą podziwiał miasto o zachodzie słońca w zachwycie mijał stare kamieniczki strudzony usiadł nad chłodną Motławą czytałam jego rozdarcie w pośpiechu widniało miedzy wsią a wielkim miastem tak rozeszły się nasze wspólne drogi zaszłam aż pod dach na dziesiąte piętro widok z balkonu bardzo późnym zmierzchem przypomniał cmentarz jesiennej aury i stare miasto jako cmentarzysko z milionem świateł częściowo uśpione bardzo tłoczne dniem zapadało się w sen lekki wiaterek kołysał nostalgię "precz z moich oczu" nuciłam pod nosem moja samotność była przyjemnością
Marlett Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2014 @Jolanta_S. A to dobre :))) Lepsza samotność niż byle jaka znajomość :) PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 @Jolanta_S.czytałam jego rozdarcie w pośpiechu widniało miedzy wsią a wielkim miastem tak rozeszły się nasze wspólne drogi Czasem los płata figle :) A tak na marginesie ''samotność'' to rodzaj swoistej filozofii. ''Żyjemy tak jak śnimy – samotnie'' J. Conrad
Jolanta_S. Opublikowano 13 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2014 @Marlett ale myśli bywają wspólne :) pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi