Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pod strzechą grzywki
czai się podstrach,
z nagła podstępnie
pojawia się w snach.

W podświadomości
podstrach odtwarza
gorzkie chwil rosy.
Jeśli go spotkasz

chwyć lęk za włosy.
Straszny jest podstrach
gdy ma do czynienia
z tym kto ucieka.

Sztywne wspomnienia,
pasma rozpaczy
wyczesz na smugi.
Poczuj co straszy.

Zmięknie i podstrach
i wzrok niepewny.
We śnie rozkwitnie
pąk pragnień rzewny.

Cierniowa brama
strachu korona.
Zdejmij ją z czoła.
Na co Ci ona?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Migrena @Migrena i jak zwykle rozumiesz.  Dobrze Ciebie mieć na tym portalu, dziękuję :)
    • @Przytulia35 wiersz jest zbyt zamknięty, więc się nie dziwię. Masz rację, nie warto :) @Migrena to więcej niż wytrych... Dziękuję :) @Berenika97 muszę tak samo odpowiedzieć jak Migrenie... To o wiele więcej niż wytrych.  Bereniko, bardzo dziękuję za ten komentarz, za to, że potrafisz aż tak głęboko wejść w tekst.  Do zobaczenia pod którymś z Twoich wierszy, jak tylko znajdę parę chwil więcej :) @Robert Witold Gorzkowski Robercie, dziękuję :)  Ważne, że wiersz jako tako się udał :) @Nata_Kruk spróbuję spojrzeć na tekst Twoim okiem, ale to już rano :) Dziękuję, że znalazłaś chwilę, by zajrzeć. Trzymaj się :)
    • @Leszczym o proszę, jakie ciekawe przemyślenia i nawiązania :) takie komentarze wzbogacają ten wiersz, dziękuję Ci za to.   @Gosława dziękuję, dziękuję :)  Jeszcze kilka dni i dzieciaki (mam jakieś takie dziwne wrażenie, że ulubioną ;)) ciocię znowu zobaczą. A ciocia swoimi umiejętnościami (bo na pewno je ma) sprawi, że ten stresujący czas będzie dla nich lżejszy. Dobrego czasu :) @Dagna nie jestem w żaden sposób z tym biznesem powiązana, więc mam nadzieję, że troszkę łatwiej będzie mi sobie odpuścić. Chyba się do tego przymierzam, w jakimś tam stopniu i oby to pomogło :) Nie chcę przy moich tekstach żadnych awantur i nigdy do nich nie dążę, bo i po co? Szanuję innych i ich opinie,doceniam też, tak jak w Twoim wypadku, szczerość. Dziękuję Ci bardzo i życzę Ci wszystkiego co dobre :)
    • Z ar mas winogrono honor goni. Winogrono honor goni w sam raz.  
    • - Ma tak? - No, Melisa gra, żartuje; jutra żar gasi lemonka tam.  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...