beta_b Opublikowano 24 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2014 Na szpitalnym łóżku leży anioł z roztrzaskaną głową na prostej wbił się w ziemię obok pąków róży. A dziś przywieźli tego co mu w wierszu wygoliłeś skrzydła na nic zdał się masaż ramion. Przy oknie weteran odjęło mu mowę drugi w drzwiach z alergią na kłamstwa. Boże asekuruj aniołów na wszelki wypadek.
beta_b Opublikowano 25 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 @John_Upon Dzięki za uwagę i komentarz. Nie mam poczucia że się użalam. Ustawiam kolejność i aniołów między ludźmi. Między ludźmi znam anioły, którym również trzeba pomóc. A modlitwa jest do Boga, bezpośrednio szefa. bb
al_meriusz Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 hej bb, ciekawa myśl, warta ukazania w wierszu... a może anioły nie rzucają cienia? pozdrawiam ciepło ps może lepiej byłoby - asekuruj aniołów ? myślę, że w tym słowie jest więcej, zgodnej z zamysłem, przestrzeni interpretacyjnej
beta_b Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 @John_Upon Ja też jestem z Podlasia, tam moje korzenie (a z Bielska P. przyjaciółka). Plotę sobie co mi do głowy przyjdzie. Żadna ze mnie tuba; bardziej grzeszna jestem niż boska. :-D Anioł, co się wbija w krzaki róży wydał mi się i zabawny, i smutny. To go w szpitalu umieściłam i tak powstał wierszyk. I żadnej misji nie dźwigam. Dzielę się obrazkiem. Tyle. Pozdrawiam. bb
Jolanta_Dzierań Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 a ja tesknię za Podlasiem, wiersz bardzo ciekawy, nowe spojrzenie motyw bądź co bądź wyeksplatowany w poezji, pozdrawiam:))
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 Ten koniec............ nie wiem. Reszta mi smakuje. i kolejny w kolejce w bucie stracił czucie. - tu zrobiłbym coś z szykiem. pozdr
beta_b Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 @Mariusz_Sukmanowski a co by zrobił z szykiem? A wiesz, że ten Twój anioł był tu inspiracją? I za to dziękuję :D
al_meriusz Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 moim zdaniem niepotrzebnie dopisałaś te dwa wersy; oprócz tego, że są bez uzasadnienia mordoklejkowe, robią z wiersza wyliczankę miłego dnia
beta_b Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 @al_meriusz Tak jest, szefie ;-)
Rekomendowane odpowiedzi