Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

młoda dziewczyna to trzysta tematów
na wiersze poczęte w migotaniu świec

tysiące pocałunków zlizanych paluszków
ociekających wróżbami dziewiczych słów

wtedy myślę żeby zdechły
wszystkie stare kurwy
tasujące mi karty
nie od magii

będę kiedyś emerytem
zwiedzę kraków lub nie

a paryskie dzielnice zawsze będą mi bliższe
od papierowych dekoracji i wyświechtanych sztandarów
niby galaktycznego szczęścia codziennego pierdolenia o szmalu

czy mam jak inni poczuć powiew nieśmiertelności
realistycznie zaplątany w słowiański las
po groteskę nyby cichych zdrad

Nie

Kurwa

Nie

ja tylko z młodą dziewczyną
mogę nizać na łodygi poziomki
aż przyjdzie czas na coś więcej

Ach nie
Ach tak

Oh...

• 1 rok później...
Opublikowano

Dzięki tobie zrozumiałem że muszę się nawrócić i wyznawać piękno okładów z ud aksamitnych zamiast "codziennego pierdolenia o szmalu".
Ten fragment jest genialny.
Dzięki

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Migrena Twój wiersz to niezwykle obrazowy i pełen gniewu manifest przeciwko korupcji politycznej i bierności społecznej. Użyłeś potężnych,  groteskowych metafor (polityk jako huragan, pieniądze jako kataklizm), aby ukazać absurdalną skalę chciwości. Całe otoczenie polityka, od dywanu po lustro, buntuje się przeciwko jego zepsuciu, co potęguje wrażenie wszechogarniającej demoralizacji. Finał, w którym skorumpowany sąd uniewinnia bohatera przy aplauzie naiwnego narodu, jest gorzkim i niezwykle trafnym oskarżeniem rzuconym całemu systemowi. To mocny, bezkompromisowy głos, który za pomocą surrealistycznych obrazów trafia w samo sedno bolesnej prawdy. A z drugiej strony wywołuje gorzki uśmiech. Dobrze, że jesteś. Stęskniłam się już za Twoimi tekstami. Pozdrawiam.
    • @Alicja_WysockaPrzepraszam, ale Ciebie mam pod ręką - trywialnie -, i śmiem wykorzystać (jako możliwość wypowiedzi), rozumiem, istnieją edytory Ai online i takie, które się instaluje na komp., w zasadzie działają tak samo, różnica dla naszych potrzeb nie jest istotna, natomiast działanie tak, kombi czyli ręczna edycja i automatyczna, ręczna jest wspomagana i naprawdę to półautomat, na tym ostatnim powstał klip, edycja przypomina składanie klocków, klocki to pliki dźwiękowe i graficzne, i tu pracozabawa - poznanie i wybór efektów które są w ofercie do zbudowania konstruktu klipu czemu? Ai tego nie umie bez odpowiednich poleceń i i to co ważne zaplanowanych (czyli musisz znać konkretne kroki przy tworzeniu filmiku) Mniej więcej tak to się robi. Teraz zaplanowana dywagacja, aktualnie mamy tu dyskusję o organach, w tym momencie dla mnie jest to ważne, uczucia związane z dziełami które współtworzone są z AI, czy jest to tylko narzędzie? tak po stokroć tak ale do momentu w którym sami poczujemy że nas przewyższa - wówczas to nic innego tylko wspomniana proteza, dawcy organów, sięgnijmy w przyszłość, oddajemy świadomość maszynie, która świadomość będzie bardziej użyteczna to w naszej  organicznyej powłoce, czy w sztucznej w której też my będziemy??????? 
    • @sam_i_swoiBardzo dziękuę! :)
    • @sam_i_swoiBardzo dziękuję! :)
    • @sam_i_swoiBardzo dziękuję! :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...