Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 we snach odwiedzasz mnie przypadkiem czasem zagościsz nieco dłużej lecz zawsze gonią chwile wartkie a czar kolorów może urzec i chociaż wokół śnieg się bieli kwiaty zakwitły na zazdrostkach bo kiedyś piątek się niedzielił tłamsił niedziele smutek rozstań rajskiego jabłka miodną słodycz smakiem subtelnym wspomógł granat jędrności powab oczy wodził przykrył migdałem niewyspania lecz rzeczywistość niczym Łyna nurtem porwała nam złudzenia i sennym cknieniem przypomina że było przeszło nic już nie ma
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 Takim wierszem to ja się chętnie spiję :) A jak już go wychylę ze dwa razy, to zakręci mi się w głowie i plotę nieładnie co popadnie trudno nie westchnąć nie zatrzymać, kiedy się przejrzeć chcesz w złudzeniach, gdy widzisz tęczę na kałuży na ziemi niebo jest czy nie ma? czy wtedy można dotknąć szczęścia? dopóki słońce się z niej śmieje, zdejmujesz buty, krok już w niebie i momentalnie anielejesz Pozdrawiam Jacku :)
Joe_Black__ Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 Ale zostało we wspomnieniach.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja Ci się przyznam tu od razu że kiedy pióro mi w garść wpadło to pomyślałem "westchnień ażur dla dusz subtelnych - jak zwierciadło" tematy ciężkie i problemy na jakiś czas by warto schować posmyrać lekko uszko weny lub mówiąc prościej ALICJOWAĆ i pełen obaw tekst wkleiłem a po tym niech się co chce stanie ja widać dobrze uczyniłem udało się ALICIOWANIE :))))) Pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "szanujmy wspomnienia .... nauczmy się je cenić" pozdrawiam Jacek
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. aż mnie przytkało tchu zabrakło po czym nastała dłuższa cisza się dorobiłam mam co chciałam prywatny neologizm słyszał coś podobnego ktoś gdzieś kiedyś co Jackowaty wycudaczyl jak koraliki założyłam niech sobie przyjdzie i zobaczy :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czy Jackowaty wycudaczył pomyśl a zaraz zmienisz zdanie usłysz grającą strunę znaczeń rozpoznawalne ALiCJOWANIE kiedy przeczytasz teksty Ali od razu czujesz lekkość tu i choćby nie wiem jakie nicki w wersach rozpoznasz Alicję W. ja proszę pani ciut zazdroszczę choć nowych wierszy nie znajduję wiem że apetyt kiedy poszczę lecz na nowości oczekuję :)))
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chciałam odpisać tutaj, ale żebyś nie był głodny, dodałam :)
cezary_dacyszyn Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 łyna Łyną w Tobie wersy nadal płyną tutaj wartkie i klarowne to gwarancja że cudowne chwile jeszcze Cię spotkają i nie dzieliłbym na straty Ciebie chłopie boś bogaty :-)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo się cieszę też do roboty wieczorem wpadnę pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pomiędzy Łyną a Łyną wersy wciąż płyną i płyną czasami jasne klarowne a rzadziej trudne niemodne niosąc przesłania dramaty czy przez to będę bogaty na pewno lecz tylko w wersy i czekam aż przyjdzie pierwszy :))
Nata_Kruk Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 "Sny"... czar słów tez może urzec, śliczny wiersz. Te pod... skopiowałam, poczytam na spokojnie któregoś dnia. Pozdrawiam.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki pozdrawiam Jacek
Lilka_Laszczyk Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2014 Bardzo ładny i liryczny wiersz. Poza tym równiutki zrymowany nienagannie, co też ma swoje niewątpliwe znaczenie
Jacek_Suchowicz Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za pochwały warsztatowe pozdrawiam Jacek
Rekomendowane odpowiedzi