Sebek..._ Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 teraz odpoczywam na grobach lub doszywanych obrzeżach wspomnień snów cisza gdzie martwi nie zostawili pociech nie ma powietrza w objęcia śmierci pójdziemy na skróty jeden falszywy krok i zapomnę kim miałem się stać to co zostało ze mnie musi wystarczyć w tym paradoksalnie najpiękniejszym ze światów dojdę aż do samego końca chyba że w histerycznym szale lub opanowaniu całkiem nieludzkim zdołam zawrócić http://www.youtube.com/watch?v=weWtRqoSUOI ...bo chodzi za mną ostatnio
beta_b Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Nie ma tu jeszcze koncepcji na życie, ale jest na "nieoczekiwanie", niespodziewanie, podążanie. Na stan zastany doprawiony szczyptą lęku. Mi się w całości podoba. bb
al_meriusz Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 sebek, nawet jeśli zastanawiam się, skąd myśl, że świat do którego końca dojdziesz albo nie, jest najpiękniejszym ze światów (bo znasz wszystkie inne? bo ten jest jedynym, który znasz?) to i tak jest to jak na mój gust dobrze napisany wiersz udany come back ;-) życzę dobrego nowego roku i serdecznie pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 To niezły wiersz, ogólnie podoba mi się, z drobnych uwag.. chyba można.. "podoszywanych obrzeżach".. czy konieczne pierwsze słowo.?. są to wspomnienia snów, dla mnie przynajmniej, w domyśle zostaje.. doszywanych.. przedrostek "po", pomijam. Po co ten jedyny przecinek.? Wydłużone zakończenie, wydaje mi się nieco przesadzone, osobiście przycięłabym o.. "lub opanowaniu całkiem nieludzkim".. wyżej już jest.. histeryczny szał.. który mógłby być małą 'namisatką'.. opanowania całkiem nieludzkiego. Pozdrawiam.
aluna Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 @Sebek..._ Sebku , jak czytam Twój wiersz , przypomniał mi się mój sen, -utożsamia się z przekazem wiersza , nic nie dodam , nic nie zabiorę! Świetny przekaz! Serdecznie! Hania
Sebek..._ Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 @Beata_Banaszuk bardzo ładnie sformułowałaś a koncepcja na życie to bardzo trudna rzecz do osiągnięcia szczególnie dla osób niezdecydowanych i sprzecznych wewnętrznie ;) pozdrawiam
Sebek..._ Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 @al_meriusz zawsze podoba mi się twoja interpretacja, o miarze inteligencji sądzi chyba to z jak najmniejszej liczby klocków jak wiele rzeczy jest się w stanie ułożyć, a najczystsze twory powstają bez domieszki emocji ;) tak, to bardzo śmiałe założenie, ale jak pomyśleć np w ten sposób, według chyba wszystkich religii po tym świecie już niewiele się dzieje wszystkie wybory dokonują się tu, wszelkie sprawy dokonują się tu wszystko co ma jakiekolwiek znaczenie dokonuje się tu. Więc jest ciekawie, barwnie, kolorowo i pięknie ;) a to czy i w jakim stopniu potrafimy to dostrzec...ehh to już tylko nasza bajka Dobrego roku, pełnego życia ;)
Sebek..._ Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 @Devil_de_la_Muerte_ hah, jeżeli to byłabyż jedyna wada, byłbym z siebie zadowolony ale jakoś nie jestem ;)
Sebek..._ Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 @Nata_Kruk tak, zdecydowanie, dziękuję Nato za wskazówki pierwszej pomocy ale nad końcówką, mocną końcówką, trzeba by porządnie popracować, samo skrócenie, nie załatwia problemu ;)
Sebek..._ Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 @aluna ciekawy musiał być sen :) pozdrawiam Haniu
aluna Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2014 @Sebek..._ Sebku ,nie tyle ciekawy co dający do przemyśleń , jak Twój wiersz! Serdecznie! Hania
Rekomendowane odpowiedzi