Jacek_Suchowicz Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 dedykuję Lilce L. wena rzadko do kogoś przemawia jeśli już to wierszem i rymem tu przerzutnie umieści tam nawias wtrąca się lecz nie bez przyczyny jest zbyt wielka na dąsy kaprysy zdarza się że smutna i cicha zachowuje cierpliwość a przy tym uczy wciąż jak błędów unikać o rozstawie średniówek zagadnie aby rytm niechcący uwiodły asonanse i rymy dokładne sprawią że dźwięk słyszysz melodii nie przytłacza mnogością metafor sedno zaś nastrojem oplącze lapidarność wciąż ceniąc aż nadto sama wie jak celnie wiersz skończyć 1
Ewa_Kos Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 do mnie wena przestała przemawiać i nie wiem jak długo to potrwa?:) Chyba potrzebna będzie pomoc(?) Pozdrawiam jeszcze noworocznie i ciepło:) E.K.
Nata_Kruk Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 Co prawda dedykowany, ale "wena" dotyczy dotyczy nas wszystkich.. ona siedzi w zakamarkach, czasem uśpiona i.. bywa kapryśna, jak pisała Lilka. Jej "Wena" b. mi się spodobała, Twoja, jest świetną odpowiedzią, ale jest jeszcze wiersz Ali i o dziwo, wszystkie trzy sprawiły, że skleciłam rymowankę. Pozdrawiam. ps. Ewo, pomoc nadejdzie.. wiosną.. ;) Wena, dedykowana Tobie, Lilce i Ali. "wtrąca się lecz nie bez przyczyny" to wtrącanie przemiłe by było niechby chciało na dłużej zabawić bo myślałam że nigdy przenigdy nie zagadam w okienku rymami a tu proszę chwilowe natchnienie dzięki Tobie i Lilce i Ali chyba czary dwuweny się splotły z jedwabniczkiem musnęły do pary gdyby jednak przypadkiem zła niemoc owładnęła mój umysł i ciało czy wyłowię ze skrzyni choć kilka niezjednanych mi rymów do bani wszak niełatwo zachować cierpliwość kiedy słowa uśpione na strychu gdy za ogon próbuję je schwytać uciekają w biel śniegu na przekór
Lilka_Laszczyk Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 @Jacek_Suchowicz Jacku bardzo mi miło, że zainspirował Cię mój wierszyk. Wena jednak łaskawa dla Ciebie, bo napisałeś bardzo fajną ripostę, albo ciąg dalszy (zależy jak na to patrzeć) Dziękuję za dedykację i pozdrawiam serdecznie
Lilka_Laszczyk Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 @Nata_Kruk Natko przepraszam, że rozpycham się pod osobistym wierszem Jacka ale też chciałam powiedzieć, dopowiedzieć, że Twój wierszyk o wenie urokliwy i uroczy i symatycznie dopisany))))
Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 @Jacek_Suchowicz Ja się mam od razu lepiej jak mogę się wesprzeć na czyjejś wenie. Ale nie zawsze, nie każda na to pozwala. Z Twoją się raczej jakoś dogaduję. Serdeczności :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 @Nata_Kruk Nato, co ja widzę? Co ja czytam? Winszuję i cieszy mnie niezmiernie Twoja przemiana. Chwilowa czy stała, cieszy ogromnie. Serdeczności :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dużo zdrowia, a wena przyjdzie sama :))) pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zupełnie nie poznaję w Nowym Roku taki tekst z rymami (jest niewiele mogłoby być więcej, ale dobrze, że są) pisz tak dalej:))) dzięki za wiersz pozdrawiam Jacek ps może na zaś dołączysz do zabawy rymowej
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jest pewna zabawa "ostrzenie pazurków" niektóre wiersze inspirują i temat należy rozwinąć :)) Nie ukrywam, że najczęściej wiersze Ali same włażą mi pod pióro i co na to poradzę - nic. Tak musi być. pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja z Twoją też i często Ci tej weny zazdroszczę :)) Wszystkiego Dobrego Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 przepraszam, ale wniosłem jeszcze poprawki i chyba nawet wyszedł sylabotonik Pozdrawiam Jacek
Zjajami_Baba Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 @Jacek_Suchowicz ano :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ano, pozor na akcenty :) Pozdrawiam Jacek
Nata_Kruk Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2014 Jacek Suchowicz, cyt. "ps może na zaś dołączysz do zabawy rymowej" Może... może... nie zarzekam się, że nie... ;) Jacku, czytając raz jeszcze, dojrzałam.. co.? literówę, a bardziej brak dwóch literek w słowie.. niezjednanych... poprawiłam.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2014 nie przejmuj się , ja za każdym razem jak czytam to bym coś zmienił i jeszcze dopisał :)
Rekomendowane odpowiedzi