aluna Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2013 najbardziej lubię noc tą świąteczną rozświetloną gdy wszyscy czekają na cud cud rozjaśniający nieboskłon szczęśliwi i weseli śpiewamy a głosy wiodą do szopki wszyscy są u progu wszyscy dzielą się opłatkiem a płacz Dzieciątka ukoi kołysanka : -"Jezu ja ci mojego misia dam -żebyś już nigdy nie był sam..." śpiewała Julka na pasterce tak jej podpowiedziało małe serce
gabrysia_cabaj Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2013 najbardziej lubię noc świątecznie rozświetloną gdy czekamy na cud rozjaśniający nieboskłon szczęśliwi i weseli śpiewamy a głosy wiodą do szopki wszyscy są u progu dzielą się opłatkiem a płacz Dzieciątka ukoi kołysanka : -"Jezu ja ci mojego misia dam - żebyś już nigdy nie był sam..." śpiewała Julka na pasterce tak jej podpowiedziało małe serce tak se czytam i fajnie:)
aluna Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2013 @tolekbanan Hallo! Ta noc - rodzaj ĹźeĹski Pozdrawiam!
aluna Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2013 @gabrysia_cabaj Gabrysiu dziękuję ,ze poczytałaś moje wspomnienie! Serdecznie! Hania
gabrysia_cabaj Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2013 Jezu ja ci mojego misia dam - żebyś już nigdy nie był sam..." to jest przepiękne!!! aluna:)
Marlett Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. racja po stronie tolakabanana z kim? z czym? - z tą kogo? co? -tę aj ... ta odmiana przez przypadki :)
aluna Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 @Marlett Witaj poetko , z tego co nauczyło mnie ,,, ta, i te -obie poprawne! Dziękuje za wzgląd - odezwę się z ,,,odpowiedzią! Serdeczności! Hania
Marta_Runge Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 Bardzo fajnie ujęłaś fragment "Jezu ja ci mojego misia dam,żebyś nie był już sam"
aluna Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 @gabrysia_cabaj Gabrysiu ciesze się, fraza się podoba -to namiastka kolędy dla dzieci,,,tak bardzo ją pamiętam , utkwiła w sercu na zawsze! Uściski! Hania
aluna Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 @stanisław_prawecki Stan , dziękuję, że zajrzałeś do mojego wspomnienia, poszperałam , pogadałam , -obie formy są poprawne, chociaż "ta" jest na czasie! Pozdrawiam nowo rocznie! Hania
aluna Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 @Marta_Runge Kochana Marto! Nigdy nie zapomnę tej kolędy! Ze względu na Ciebie! Uściski! Hania
aluna Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 @Marta_Runge Droga poetko, życzę Tobie i Twoim bliskim wszystkiego najwspanialszego -niech się spełni!!! Hania
Rekomendowane odpowiedzi