Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 184
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

To po krakowsku.

A "spowrotem" to zaszyfrowane "pozdrawiam Was ciepło".

;-)

a.
Opublikowano

Chciał w stylu retro i prawie mu się udało, ale widać tak się chłopak zagotował podczas pisania, że pojechał "współczeszczyzną".

Zatem dzisiejsze "nie błaźnij się, yo!" oznacza nasze dawne:
"Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby".

;-)

a.
Opublikowano

Proste.
Wyedytujmy jego komentarz pod genialnym dziełem oyeya, to będą kolejne raporty :)
I opowiadam się przeciwko ewentualnemu banowaniu tego Użytkownika. Byłaby to wieeelka strata dla polskiej sceny kabaretowej

Klaudiusz zaczyna mnie się podobać. Oyey też nie jest gorszy :) Oboje to świetna para! - coś jak dzisiejsze "ani mru mru" :) Warto czasami się pośmiać. Jeżeli oczywiście nie przesadzają ;)

PS
Opublikowano

A ja mam coraz więcej powodów do śmiechu.

Interklasa "poprosiła mnie", żebym przejrzał całą bazę (phi, tylko 23 tys. zdjęć) na http://fotografia.interklasa.pl i usunął zdjęcia o charakterze erotycznym (w ogóle to sztukę wrzucili do jednego worka i pewnie rzeźby Michała Aniła by trzeba potłuc) i na których widnieją używki etc.

Rozumiem tych ludzi
http://fotografia.interklasa.pl/index.php?akcja=dyskusje&kat=3&pokaz=4414
i śmiać mi się chce okropnie.

Jedno tylko słowo: paranoja.

a.

Opublikowano

what? Czy oni są ...?
Czy oni to na poważnie? Ehh... Tak to jest, jak ludzie chcą propagować sztukę, jak sami nawet nie wiedzą czym ona jest...

Czekam więc z niecierpliwością na rozkaz przeszukania 13629 wierszy i 91249 komentarzy w celu wykasowania wulgaryzmów i zdań z błędami interpunkcyjnymi :))

PS

PS. A "rozmawiasz" jeszcze z nimi, czy to już "postanowione"?

Opublikowano

Popatrzcie chociażby na te piękne akty:
http://fotografia.interklasa.pl/index.php?akcja=autor&rid=338
Czy one deprawują młodzież???

albo to:
http://fotografia.interklasa.pl/index.php?akcja=autor&rid=374

a.

Opublikowano

Postanowione. Tylko zażądałem, aby to ktoś z interklasy ogłosił. Ja nie chcę mieć NIC z tym wspólnego.

Później w biuletynie fotograficznym by napisali:
"Sztuczka zwariował. Najpierw poezja.org teraz fotografia!!!" :-)

a.
Opublikowano

Odrazu będę podpisywał:

Treść została wykasowana ze względu na wulgaryzm(-my)/błędy interpunkcyjne. Szanujmy sztukę i siebie nawzajem. Rozwijajmy się

Niech szmoc będzie z Wami

Wasza
Interkl@sa
:)

Może być?

No co? Niedługo już tutaj zaglądną, więc trzeba być już przyszykowanym :)) Jakiś projekt "naprawy" trzeba mieć w zapasie jakiś plan :)

PS

Opublikowano

Jak oni tu co chwila zaglądają. Tylko narazie dostaje drobne sugestie.

a.
Opublikowano
Witam

Mamy bardzo powazny problem - chodzi o nieodpowiednie zdjecia w serwisie
foto.
Czesc zdjec trzeba bezwzglednie usunac - sprawa jest b. pilna.

Lista zdjec co do ktorych pojawily sie zastrzezenie ponizej, ale serwis
trzeba przejrzec pod tym kontem, i usunac zdjecia nieodpowiednie, czyli:
-akty
-erotyki (np pary majdanskiego)
-uzywki w roli glownej
-tresci niezgodne z prawem (propagowanie, faszyzmu, nienawisci rasowej itp.)

Np:
Zdjecia zegardis i sszymalak chyba tez mozna usunac bez bolu.
Natomiast wiekszosc zdjec Asieek, czesc zdjec papryczki, zdjecia par
kamilamajdanckiego tez niestety nie moga znajdowac sie na portalu

Zdaje sobie sprawe ze osoby takie jak Asieek to duza strata dla serwisu,
ale nie mamy wyboru. Proponuje zrobic tak:
- przejrzec dokladnie forum ('od poczatku swiata') kierujac sie
powyzszymi kryteriami - wiem ze to sporo pracy, zajme sie tym
- umiescic w serwisie informacje o usunieciu zdjec niespelniajacych
kryteriow serwisu edukacyjnego - pod tekstem powinien podpisac sie ktos
z redakcji interklasy, np. ja. usuniecie uzasadnimy edukacyjnym
charakterem portalu Interklasa i regulaminem (pkt 13a)
- usunac zdjecia ktore nie przeszly weryfikacji (z poziomu bazy danych)

pozdrawiam i licze na szybki odzew
sprawa jest na prawde bardzo pilna
msz

[linki - cut]
Opublikowano

Ja bym zrobił tak: Niech podadzą definicję aktu i definicję fotografii erotycznej, bo w końcu według jakiegoś kryterium trzeba to usuwać. Może procent golizny ustalić albo porównać do reklam telewizyjnycxh i biloardów, które dzieci też oglądają. Co wolno przed 23.00? To jest podstawowe pytanie. Czy usuwanie golizny ma dotyczyć także zdjęć zwierząt? A może psom, kotom i ptakom gustowną bieliznę dorabiać w jakimś programie graficznym? Czy, na przykład, odsłonięta klatka piersiowa damska równa się odsłoniętej klatce piersiowej męskiej? A jeżeli nie równa się, to dlaczego kobiety albo mężczyźni mają być dyskryminowani? To jest brak poszanowania dla równouprawnienia płci. Czy osoby występujące na zdjęciach wiedzą o tym, że ich podobizny są umieszczane na tej stronie, czy były zmuszane do fotografowania się w taki sposób i czy występują tam osoby rozebrane, które nie ukończyły lat osiemnastu, a szesnastoletnie były fotografowane bez zgody ich prawnych opiekunów? Co będzie, jeżeli autorzy zdjęć zechcą wnieść sprawę do sądu z powództwa cywilnego i wygrają sprawę o dyskryminację i nieposzanowanie wolności wypowiedzi? Czy Interklasa jest w stanie zapewnić biegłego prawnika, seksuologa i prokuratora, którzy wspólnie wskazaliby zdjęcia do usunięcia i wzięliby na siebie odpowiedzialność za ewentualne skutki prawne? No i jeszcze mam dziesiątki pytań.
A tak poważnie, to W NOGI!!!

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Wędrowiec.1984 No dobra, ale poprzednie moje tłumaczenie, bardziej mi się podoba, jest takie... bardziej poetyckie.  Przy pisaniu świadomość trochę się plącze z wyobraźnią, przynajmniej w moim przypadku tak jest :)
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

To nie jest splątanie kwantowe, tylko splątanie świadomości.
    • Dawniej każdy poranek pachniał złotem. Słońce wschodziło nad wzgórzami i bez słowa kładło na dachach ciepło, które otulało serca jeszcze przed pierwszą kawą. Ale od jakiegoś czasu coś się zmieniło. Niektórzy mówili, że światło stało się zbyt białe, inni że zbyt blade. Starzy ludzie w wioskach patrzyli na nie z lękiem, dzieci – z obojętnością. A ono wciąż tam było. Na niebie. Zawsze na niebie. I właśnie to było najbardziej niepokojące. „Nie czuć go” – mówiła codziennie staruszka Maja, siadając na swojej drewnianej ławce. „Kiedyś czułam, jak przechodzi przez skórę i dociera do duszy. A teraz… tylko patrzę, ale nie widzę.” Ludzie zaczęli snuć domysły. Czy to przez dymy, które wznosiły się z fabryk po drugiej stronie wzgórz? Czy może przez coś bardziej niewidzialnego? Przez rzeczy, których nie da się zmierzyć – jak strach, obojętność, rozpad miłości? Niektórzy szeptali, że prawdziwe słońce już dawno zgasło. Że to, które świeci teraz, to tylko replika – sztuczna kula światła stworzona przez tych, którzy chcieli kontrolować nie tylko czas, ale i nasze nastroje. „Zamienili nam światło serca na światło technologii” – pisał ktoś na ścianie opuszczonej stacji meteorologicznej. Ale pewnego dnia przyszedł chłopiec. Miał na imię Elian. Pojawił się znikąd, w butach z błota i z patykiem zamiast laski. Nie zadawał pytań. Siadał pod drzewami i mówił do liści, do wiatru, do kamieni. Ludzie uznali go za dziwaka, ale dzieci zaczęły go słuchać. A potem coś się wydarzyło. Pewnego ranka, kiedy Elian stał na wzgórzu, zamknął oczy i rozłożył ramiona. Słońce – blade i nieruchome – zaczęło wypełniać się ciepłem. Powoli, bardzo powoli, niebo poruszyło się z westchnieniem. Jakby przypomniało sobie, że kiedyś umiało kochać. W ciągu kilku dni ludzie zauważyli zmianę. Ptaki zaczęły śpiewać wcześniej, a cienie drzew znowu stały się miękkie. Staruszka Maja płakała z radości: „To ono. Prawdziwe. Wróciło.” Ale Elian powiedział tylko: – Ono nigdy nie zgasło. To my przestaliśmy świecić od środka.  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...