Luthien_Alcarin Opublikowano 27 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Starzy marynarze brodzili, po zeschniętych ścieżkach klonów - przepadli Najzimniejszą drogą tęczówki zbyt jaskrawych tratw Pękały łupiny kasztanów rozsypane na kolce i słowa Stereotyp ropuchy obrócił się w kamień Księżniczka z jeża Dafne zakwita Apollo kiwa głową - rozumie
Roman Bezet Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Ładny ten romans ;) Tak sobie myślę, czemu każda strofka z dużej litery? I nie wiem. Po co przecinki? I nie wiem. Czemu "brodzili" i "przepadli" tak jakby do rymu? I sądzę, że ropucha w kamień nie wnosi nic nowego (aż tyle, żeby warto ją wkładać i psuć ten kolczasty wątek :) Poza tym bardzo. pzdr. b ps. acha, ostatni wers - chyba przegaduje, Apollo zawsze rozumie. ps. dwa: poproszę o odstepy po myślnikach :)
Luthien_Alcarin Opublikowano 28 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 hmmm... rymy? o nie-nie lubie, jeśli ktoś nie umie, a ja zdecydowanie nie potrafie operować rymami-przypadek Strofy zaczynam tak prawie zawsze..sugeruje Pan żeby to zmienic?, przecinki-zboczenie licealistki-wedle sugestii usuwam, co do ostatniego wersu... jeszce powstrzymam się z wciskaniem go do lamusa, a co do ropuchy-sentyment-narazie wolałabym ją zostawić-dla mnie nadaje bajkowy wymiar, który wzmaga jakiś tam nastroj, Dziekuje za uwagi i poświecony czas Pozdrawiam Agata
Roman Bezet Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 ps. dwa: poproszę o odstepy po myślnikach :) ??? pzdr. b
Luthien_Alcarin Opublikowano 28 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Pana życzenie jest dla mnie rozkazem:) Pozdrawiam Agata
Roman Bezet Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ach, jak mi dobrze tu! Chyba się wzruszyłem ;) pzdr. b
Luthien_Alcarin Opublikowano 28 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 służe chusteczka.... :P
Luthien_Alcarin Opublikowano 28 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 skoro już przeniesienie do P, to chociaż chciałąbym żeby mi ktos błędy wytknał-bo samo przeniesienie dużo mi nie mówi Pozdrawiam Agata:)
Roman Bezet Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Popieram! Minimum kultury i odwagi - Szanowni ;) Zajrzę tu jeszcze. pzdr. b
Luthien_Alcarin Opublikowano 29 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 nadal czekam.. nie mam szans na rozwój, jezeli bede tlyko spadac Pozdrawiam Agata
Klaudiusz Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 :)) a ja chyba wiem o czym jest wiersz :)) pozdrawiam
Luthien_Alcarin Opublikowano 2 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Klaudiuszu nie podzielisz się interpretacją:>? Pozdrawiam Agata
Amras_Elensar Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Ciekawy, dobry wiersz. Traktuje chyba o pewnej sztuczności i wypełzywaniu z nas prawdziwych uczuć. W wierszu padaja stereotypy, schematy, posatwy, kodeksy. Duzy plus. Trzymamy Poziom:))) Pozdrawaim Sapek
Rekomendowane odpowiedzi