Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Chciałaś ode mnie kołysankę, żebyś nie musiała zasypiać sama By zamknęła Ci ona oczy, uspokoiła oddech zanim przykleisz się do moich pleców a ja odwrócę się i połączymy się na dobranoc   I kiedy Kirke zwróci katom ich prawdziwe wcielenia to nie pójdę autostradą z resztą niecierpliwych świń, tylko posłucham Ciebie i ścigać będziemy słońce uciekające jeszcze dziś I zanim usłyszę w mroku syrenią kołysankę to chcę zanucić Ci moją składającą się z pocałunku.   I kiedy mówisz, że chcesz odejść pierwsza, bo nie wytrzymasz już minuty beze mnie To ja wybiorę urwiska Annapurny, drzazgi tratwy na oceanie, dotrzymam postów, ubłagam Boga byśmy zasnęli na wieczność razem A tej kołysanki dla Ciebie to nie skończę dziś, bo jest ona pocałunkiem zanim zaczniesz śnić                      
    • @andrew @Berenika97 @Alicja_Wysocka @Sylwester_Lasota Wiersz żyje tak długo, jak długo dopisywane są do niego kolejne historie. Jeśli macie ochotę, dopiszcie własną zwrotkę. Niech Jerzy i jeż wędrują dalej dzięki Waszej wyobraźni.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Poezja to życie Ciekawy stan psychiczny !! Inspiruje...  
    • Nie zostawiaj mnie sam na sam z tęsknotą zbyt boleśnie przeżywam nieobecność samotność odzywa się twoją mową prosząc o litość bezsilność bez ciebie Nie zabieraj mi siebie na dłużej niż dzień zgubiłem więcej niż cały wszechświat tęsknota ma siedem liter a każda z nich jest cierniem nie chcę już w sobie bez ciebie mieszkać. Stęskniony tylko z połową duszy śpiewam bezgłośnie nie fałszując nie widzę ciebie — czy tęsknota mnie zobaczy? chwile są dłuższe niż wieczność
    • @Wiechu J. K., @Waldemar_Talar_Talar , dziękuję :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...