Jolanta_S. Opublikowano 20 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 pij mnie z samego rana pij kochany przed rozstaniem słonym i pracą ciężką pij mnie wieczorem pij kochany z porcelanowej filiżanki i śpij pij mnie we śnie pij kochany rozgrzeję twoje wnętrze nie będziesz samotny
beta_b Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 w sumie jakby tak z boku to ja na trzeźwo byłam pijana w czerwonej chuście w żwawym podskoku w niewolę poszłam do jana wdzięczy się znów dziś ten torreador a ja na kolor cięta nozdrzami ruszam kwiatki wąchając niezła to dla mnie przynęta i dobrze myśleć o sobie dama co z łaską spojrzy na tego chama a prawda taka że zwierzę w głowie prawdę o brakach szybko ci powie łatwo nie wiedzieć pragnieniom ufać czerwonej płachty wciąż w życiu szukać Jolanto_S: to zaczepka, luźne skojarzenie. Pozdrawiam serdecznie, b
Jolanta_S. Opublikowano 20 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 @Beata_Banaszuk Beato, zaczepka na zaczepkę. ładnie :) pozdrawiam również serdecznie
Marlett Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 Przesyt prowadzi do odrzucenia dokładki i deseru... jak również do zgagi i kaca. Pij tak by była ochota na następny łyk .
Jolanta_S. Opublikowano 20 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 @Marlett Marlet, kac po herbacie???
Marlett Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 @Jolanta_S. To o miłości do herbaty.... czy też reklama ? Sądziłam, że użyłaś metafor i co nieco pozostawiłaś dla wyobraźni, a tu masz kawa ... tzn. herbara na ławę.
bazyl_prost Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 @Beata_Banaszuk to się wilczysko odezwało...
beta_b Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 @bazyl_prost Czerwony kapturek? Ale cudne skojarzenie, pisząc to nie wpadłam. Wymiana wzbogaca :-)
sława_zaczek Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "tańcz, tańcz kiedy inni płaczą, pij. pij. pij sok z pomarańczą," . tak mi sie słowa piosenki :D miłość rozgrzewa, alkohol też :D
Jolanta_S. Opublikowano 20 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 @Marlett przecież wiesz, że to nie o herbacie... "kłamstwo poety to nie kłamstwo lecz trochę inna prawda" [indent]Jola[/indent]
Jolanta_S. Opublikowano 20 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 @sława_zaczek i dodam jeszcze, że uzależniają... to musi być ładna piosenka poszukam jej w internecie:) pozdrawiam serdecznie
aluna Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2013 Joluś a ja na to: Zalej mnie zalej ciepłem słów kropelką miodu słońca latem wspomnieniem gorycz zbędna potrzebna osłoda stare wypuścić w zapomnienie uśmiech jak antidotum rozjaśnia przepędza smutne niech przepada bez powrotu wlecą w przepaść okrutne dzień pobudką na wczoraj zagryzam usta w porę Pozdrawiam!
Marlett Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jolu, raz piszesz, że mowa o herbacie , to znowu że nie o herbacie. To pewnie była herbatka z prądem :)
Jolanta_S. Opublikowano 21 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jolu, raz piszesz, że mowa o herbacie , to znowu że nie o herbacie. To pewnie była herbatka z prądem :) :) ja tylko przedstawiłam swoje skojarzenie ;) prawdopodobnie to z prądem było. pozdrawiam wieczorowo :)
Jolanta_S. Opublikowano 21 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2013 @aluna dziękuję, widzę, że wiersz inspiruje :) pozdrawiam słodko
Rekomendowane odpowiedzi