Jan_Nepomucen Opublikowano 6 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 łamał się deszcz na twoim parasolu wsiąkał pod skórę bladolicym cieniem i Anno Domini za młodym jeszcze by rozumieć staccato zbudzonych klawiszy kiedy się stąd wyprowadzę szukać mnie będziesz z papierosem w ustach żar dym i popiół będą ci drogą po której wczoraj przechodził ogień aż żal odchodzić skoro się nie doszło do prawdy rozebranej na czynniki pierwsze jak do twarzy na zdjęciu z legitymacji szkolnej ja i ty niczym księżyc przylepieni do nieba obawą przed dotykiem nieznanego chciałaś iść kwiecistym echem w las milczących świadków jak tarczą osłonięta dobrej ciszy pamięcią przed garścią myśli spłoszonych z siwiejącej skroni mogłaś iść nie poszłaś wiatr co nas wkołysał w teraźniejszą postać pogubił się w błędach zaoranych wierszem kiedy gubi się pewność czas staje się inny niż projekcja marzeń
henryk_bukowski Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 ..jestem bardzo ciekawy..czego te "wyświechtane"..rekwizyty mają dowodzić w tym dziale!:)..ani to nowatorskie..a już na pewno nie wprawne...Hmm..Pan chyba "dziedziczy"..przez zasiedzenie:)
pchła_szachrajka Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2013 a mnie ujęły te "wyświechtane..." przydałby się natomiast reglamentowany dostęp do klawisza enter, może załóż na niego kłódkę? ;)
Rekomendowane odpowiedzi