Joanna_Bogdańska Opublikowano 21 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2013 Starego drzewa się nie przesadza jest to znane powiedzenie choć zawadza i przeszkadza ma ono swoje korzenie tu gdzie wyrosło i żyje do końca pragnie pozostać z widokiem na które patrzy nie chce się ono rozstać to samo słońce nad koronami ten sam księżyc nocą mruga i niebo to samo z gwiazdami oraz mgieł unosząca się smuga jest wiele piękniejszych zakątków urokiem wabią i kuszą lecz drzewo wciąż chce pozostać ze starym sercem i duszą w tym miejscu gdzie zasadzone żywot spokojnie zakończyć i z niebiosami się w końcu na zawsze móc połączyć to drzewo to symbol nas niech uszanuje młode pokolenie że na starym miejscu nadchodzi czas z tego świata wydalenie
Sylwester_Lasota Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2013 kiedyś to forum nosiło nazwę 'Dla początkujących' myślę, że to była dobra nazwa :). wiersz może nie jest rewelacyjny, ale da się przeżyć, czytywałem tu znacznie gorsze :) pozdrawiam i do poczytnia :)
sława_zaczek Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i ja pozdrawiam :D oboje :D
Sylwester_Lasota Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 dzięki i wzajemnie :)
Emanuel_Wójcik Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2013 Mała korekta i wiersz będzie jak się patrzy.. Wyrównać rytm, tam dodać, tam odjąc i będzie gitttraaa!!! pozdraiwam, Emek.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i jeszcze kawałek rymu dopiszę: więc nie przesadzaj starych drzew na miejscu je pozostaw niejeden przy nich młody lew pazury może dostać przed słońcem chronią dają cień otulą doświadczeniem kanony możesz czerpać zeń i prawdy które cenisz już nie nabiorą się na blichtr na czarujący omam wiedzą co honor i co wstyd i co zostanie po nas więc nie przesadzaj starych drzew na miescu je pozostaw i razem z nimi to się ciesz bo wkrótce chwila rozstań pozdrawiam Jacek
Joanna_Bogdańska Opublikowano 29 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2013 @Jacek_Suchowicz Dzięki za dopisanie nawet mi się spodobało pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi