Jan_Nepomucen Opublikowano 14 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 a dla mnie jest ważne powietrze i ciszy modrzewiowy dom budzik ptaka bym nie zasnął wiecznie i twoja obecność w drzwiach gdy wychodził będę uiścić opłatę klimatyczną za osteoporozę czasu za oknem coraz częściej i wcześniej srebrny chłód lekko wsiąka w cień zmurszały w klepsydrze jak stary rękopis ciemnieje w doczesność fotografii na której odkrywam otchłań pachnącą żywicą z podróży wewnątrz i na zewnątrz krajobrazu ciała pokruszonego jak greckie amfory konturem wypełnionym kolorami czasu w herbacianym ogrodzie medytacji nad sensem istnienia rozplatającym na czworo włos błądzący na ramionach dotknij a oddadzą czułość radosnym trzepotem dzieciństwa bez fugi łączącej biel i czerń w prześwicie od jesteś do byłeś a dla mnie jest ważny czas wciąż czekający na rozstaju by zmieniać daty w kalendarzach w dotyk wrażliwy na enigmę materii naszej codziennej fajki pokoju między drzewami z niebieskich pajęczyn omijanych przez cienie podobne do sfinksów i tylko słońce węszy gdzie można się ukryć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 Coś jest w tym tekście, ale trochę się w nim gubię. Nie wiem, czy to brak formy czytelniczej czy... np. przeszkadzają mi dopełniaczowe formy jak ta na przykład: "z podróży wewnątrz i na zewnątrzkrajobrazu ciała" - bez tego krajobrazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawrzynek Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Trzecią strofę bym zdecydowanie "odwirowała" jest taka rokokowa słowem - przeozdobnikowana. W ogóle masz skłonności do nadużywania słowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan_Nepomucen Opublikowano 21 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 @marianna_ja ślicznie dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi