mars Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2013 wciąż liczę potknięcia o losowo wybrane kamienie mury z bólem wież zbierają się na wzniesieniu. trudno zauważyć tę prawidłowość - to stara sztuka kompozycji wzrok u stóp kobiet z syndromem wygaszonej piekarni co oczekują zmartwychwstania przygranicznych krzyży zatknięty w pamięci wyraz pięknej twarzy kierowcy skinieniem puszczającej mnie na przejściu dla pieszych anons czterdziestolatki nieodżałowanej synowej, córki 'nie pamiętam nic z wydarzeń dnia narodzin poza wyrazem ulgi własnej matki i suchości w przełyku' dziewczyna nasiąknięta muglerem po wierzchołek cyganka z językiem domowej roboty perfidnie próbuje wywróżyć mi to, o czym już wiem od dawna królowa ogródka - nogi zbyt długie, by zaprzestać picia wypełnienie jedwabnej bluzki woła o pomstę do piekła pranie pończoch w fontannie to skecz plenerowy dla turystów. tylko pątnikom nurt obmywa stopy powracam na zamek do swojej letniej pani nucącej w żółtych płomieniach liści kantyczkę o zapachu sośniny drobiu oleju werniksu końcowego jej dłonie jak skrzydła harpii przesypują ziarnka piasku niczym cicha klepsydra lub sennie przymulona rzeka w snach zbieram naręcza polnych kwiatów dla nich
al_meriusz Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2013 ładnie namalowałeś literkami ten obraz. widzę go w lekko przybrudzonych pastelowych barwach; jest żywy i cierpliwy pozdrawiam ps tylko na końcu 'dla nich' jak na mój gust zbyt ostro wyhamowało rozbudzoną wyobraźnię
Hannah_K Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Kobiety z życia, kobiety ze snów. Które są prawdziwe? Pozdrawiam
aluna Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2013 O jakie bogactwo letnich emocji, przeżyć, doświadczeń, ,,och ci mężczyźni ,,,"zimne dranie" ,ale jacy kochani! Ale do rzeczy , masz Marku w tych Twoich metaforach coś -no coś niepowtarzalnego , potrafisz porównać(napisałabym dosadniej) i ubrać je w piękne jakże ciekawe obrazy! np: "wzrok u stóp kobiet z syndromem wygaszonej piekarni .." Pozdrawiam! A`propos-uśmiało mi się, no cóż!
Lilka_Laszczyk Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 Strasznie dużo nagromadzonych osobowości i życiorysów. Kobiecych. Aż do niezrozumienia. Wygładza się poetycko i nastrojowo w ostatniej zwrotce, która mi się najbardziej podoba. PS. Na czym polega syndrom wygaszonej piekarni? Pytam poważnie w powiązaniu z wierszem Po wnikliwym przeczytaniu pozdrawiam
mars Opublikowano 7 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2013 Dziękuję wam za komentarze. Pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi