Henryk_Jakowiec Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Sprostał Prostak Pryszczatemu kiedy ten go spytał wprost powiedz brachu ile widzisz na mej twarzy brzydkich krost? Prostak walnął prosto z mostu ja ciekawość twoją ziszczę brachu nie masz żadnej krosty te wypryski to są pryszcze. Tu wtrąciła się Nieśmiała z odpowiedzią wciąż się czaję według mnie to nie wypryski ani krosty, lecz liszaje. Z tego powstał galimatias oraz pomruk wśród gawiedzi bo pytanie niby proste a wciąż nie ma odpowiedzi.
Marlett Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Ma odpowiedź będzie szybka to na pewno jest wysypka :)) Heniu ,serdecznie pozdrawiaM.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To nie szyba ani szybka i wysypka też nie, raczej skłony jestem stwierdzić, że to coś co jednak brzmi inaczej. Pozdrawiam serdecznie HJ
Marlett Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Dam odpowiedź z innej bajki wiem, że są to zachciewajki :))
Wodzu_Wodzu Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Świetne, taki przypływ lekkości. Nie ma co zbędnie melancholizować. na przykładzie prostoty, fajnie ukazana różnorodność spojrzenia gatunku ludzkiego. Bardzo przypasowała mi forma, bardzo.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Prawisz, że to zachciewajki a ja mówię, że nic z tego bo przed chwilą zapytałem o łaknienie Pryszczatego a ten odrzekł lakonicznie z jakąś taką flegmą w głosie, że się jemu nic już nie chce i te rzeczy też ma w nosie. Pozdrawiam HJ
Henryk_Jakowiec Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A któż chciałby w letni upał kiedy żar się z nieba leje pisać czułe poematy, albo ody lub eseje. Żar najlepiej zgasić żartem a następnie hop do wody żeby rozgrzanemu ciału odrobinę dać ochłody. Pozdrawiam serdecznie HJ
Marlett Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Leśli to nie liszaj ani zwykła krosta Myślę - Pryszczatego dopadła czarna ospa:)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jakie czarnej ospy bywają objawy? Dzisiaj tego nie wiem lecz jestem ciekawy bo jeżeli są to jakieś krosty czarne to z góry zaznaczam, szanse mamy marne. Pryszczaty zwykł wodę używać jedynie po nocnej libacji gdy kac suszy dynie stąd jego karnacja to mówię z przykrością odbiega od normy i trąca czarnością. Pozdrawiam HJ
bazyl_prost Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 pryszcze kochani to jedyne rozwiązanie, znam sie na tym
aluna Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Panie Henryku, a ja lecę takim odczytem -subiektywnym,,,, -te krosty , pryszcze i liszaje -spójrz w lustro wejrzyj w siebie! Serdecznie pozdrawiam! Hanna
tuz_ Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Świetny wierszyk! Zwykła lepra. Po całości.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skoro twierdzisz, że to pryszcze i stanowczo przy tym trwasz wybacz lecz zapytam o to - czy na sobie dowód masz? Pozdrawiam HJ
Henryk_Jakowiec Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stanąłem, więc goły przed moim zwierciadłem kiedy weń spojrzałem omal nie upadłem bo to, co żem ujrzał to zgrozą napawa - obejrzałem z lewa a następnie z prawa i stwierdzam ze wstydem, że na ciała bieli ani jeden pryszczyk nigdzie się nie ścieli a chciałem zabłysnąć, być na topie listy lecz by to osiągnąć muszę internisty zapytać się o to lub dermatologa jak uzyskać pryszcze i którędy droga biegnie po czempionat, po prymat, po sławę lecz nim to uczynię to dopiję kawę. Pozdrawiam HJ
Henryk_Jakowiec Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przechodzą mnie ciarki i tak zwane prądy bo kiedy pomyślę, że lepry i trądy od zarania dziejów są ludzkości plagą to jestem szczęściarzem, bo ja pod tą flagą nie muszę dnia witać porannym apelem a krosty i pryszcze są jedynie celem na tarczy humoru, bo choć humor czarny to wydźwięk i aspekt może być figlarny. Pozdrawiam HJ
aluna Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stanąłem, więc goły przed moim zwierciadłem kiedy weń spojrzałem omal nie upadłem bo to, co żem ujrzał to zgrozą napawa - obejrzałem z lewa a następnie z prawa i stwierdzam ze wstydem, że na ciała bieli ani jeden pryszczyk nigdzie się nie ścieli a chciałem zabłysnąć, być na topie listy lecz by to osiągnąć muszę internisty zapytać się o to lub dermatologa jak uzyskać pryszcze i którędy droga biegnie po czempionat, po prymat, po sławę lecz nim to uczynię to dopiję kawę. Pozdrawiam HJ Oj Panie Henryku , uśmiałam się oj uśmiałam ,,a kunszt poetycki w pełni! Dziękuje! Pozdrawiam serdecznie!
Henryk_Jakowiec Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stanąłem, więc goły przed moim zwierciadłem kiedy weń spojrzałem omal nie upadłem bo to, co żem ujrzał to zgrozą napawa - obejrzałem z lewa a następnie z prawa i stwierdzam ze wstydem, że na ciała bieli ani jeden pryszczyk nigdzie się nie ścieli a chciałem zabłysnąć, być na topie listy lecz by to osiągnąć muszę internisty zapytać się o to lub dermatologa jak uzyskać pryszcze i którędy droga biegnie po czempionat, po prymat, po sławę lecz nim to uczynię to dopiję kawę. Pozdrawiam HJ Oj Panie Henryku , uśmiałam się oj uśmiałam ,,a kunszt poetycki w pełni! Dziękuje! Pozdrawiam serdecznie! Bywa, że ja także śmieję się też z tego i nieraz powiadam pofolguj kolego nie rozciągaj tekstu, strofy - góra dwie, trzy lecz na nic zakazy, bo gdy ręka zwietrzy że może swobodnie pisać, co popadnie choćbym się utopił i już leżał na dnie to czy to ocean czy to dno bajora to jeszcze po piachu pisać ciągle skora a gdyby mi kopa ktoś zasadził w zadek biorąc pod rozwagę i taki przypadek pewnie bym w powietrzu kreślił, choć koślawo naprzemiennie strofy na lewo i prawo wedle tej zasady, że na nieboskłonie nikt nie poda pióra a więc obie dłonie mając niezajęte językiem migowym też bym coś napisał i o tym i owym. Pozdrawiam HJ
Wodzu_Wodzu Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 jest Pan mistrzem nad mistrzów nie żaden pisarz bezsensów nie paradujący klown cyrkowy taki rymowany zakreślacz umysłowy
aluna Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stanąłem, więc goły przed moim zwierciadłem kiedy weń spojrzałem omal nie upadłem bo to, co żem ujrzał to zgrozą napawa - obejrzałem z lewa a następnie z prawa i stwierdzam ze wstydem, że na ciała bieli ani jeden pryszczyk nigdzie się nie ścieli a chciałem zabłysnąć, być na topie listy lecz by to osiągnąć muszę internisty zapytać się o to lub dermatologa jak uzyskać pryszcze i którędy droga biegnie po czempionat, po prymat, po sławę lecz nim to uczynię to dopiję kawę. Pozdrawiam HJ Oj Panie Henryku , uśmiałam się oj uśmiałam ,,a kunszt poetycki w pełni! Dziękuje! Pozdrawiam serdecznie! Bywa, że ja także śmieję się też z tego i nieraz powiadam pofolguj kolego nie rozciągaj tekstu, strofy - góra dwie, trzy lecz na nic zakazy, bo gdy ręka zwietrzy że może swobodnie pisać, co popadnie choćbym się utopił i już leżał na dnie to czy to ocean czy to dno bajora to jeszcze po piachu pisać ciągle skora a gdyby mi kopa ktoś zasadził w zadek biorąc pod rozwagę i taki przypadek pewnie bym w powietrzu kreślił, choć koślawo naprzemiennie strofy na lewo i prawo wedle tej zasady, że na nieboskłonie nikt nie poda pióra a więc obie dłonie mając niezajęte językiem migowym też bym coś napisał i o tym i owym. Pozdrawiam HJ I oto ,cały kunszt poezji , finezji ,,,i czego kto zapragnie! I Pana Henryka spełniania , tak na zawołanie I jak miło , lekko jest do poczytania! Serdeczności! Hanna
Henryk_Jakowiec Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mówisz o mnie kreślarz a ja dodam skromnie kreślę by cośkolwiek pozostało po mnie. Nie stawiam pałaców, mostów nie buduję robię to co umie więc sobie rymuję. Potrafię sensownie potem wszystko sklecić odrzucając plewy wiersza nie zaśmiecić. Pozdrawiam HJ
Rekomendowane odpowiedzi