Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
beta_b

beta_b

powiedz mi boże
czego mi jeszcze do życia trzeba
mam wszystko co może mieć człowiek
a ta tęsknota w środku uwiera
brzegu nie widać ciągle to morze

powiedz mi boże
dokąd ucieka ta myśl co jej złapać nie mogę
gdy twarz w dłonie składam
łez obraz maluje
czy jest tam prawdziwy człowiek?

na co ja czekam ty mi odpowiedz
w czym jeszcze się spełnić mogę
aby odpocząć od tej tęsknoty
co ciągle nie tak
mi szepcze w głowie

PS

I cała piosenka pod linkiem:

https://suno.com/s/7Qk5fDfEPFnRYgVK

beta_b

beta_b

powiedz mi boże
czego mi jeszcze do życia trzeba
mam wszystko co może mieć człowiek
a ta tęsknota w środku uwiera
brzegu nie widać ciągle to morze

powiedz mi boże
dokąd ucieka ta myśl co jej złapać nie mogę
gdy twarz w dłonie składam
łez obraz maluje
czy jest tam prawdziwy człowiek?

na co ja czekam ty mi odpowiedz
w czym jeszcze się spełnić mogę
aby odpocząć od tej tęsknoty
co ciągle nie tak
mi szepcze w głowie

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• W Kobylinie sportsmenka Edyta Końską dawkę żre owsa i żyta Liczy na to że w sprincie Wygra w cuglach w Koryncie Z miejsca z bloku w cwał ruszy z kopyta   Strrraszny :D
    • Wygraliście wybory ja to szanuje zrobiliście coś dla dzieci też to szanuje ale wygrana nie dała wam prawa uczyć europy demokracji  przecież żeby nie ona do dzisiaj bylibyśmy pod czerwonym sztandarem którego wy również mieliście już dość   Czemu nie chcecie pamiętać że to tacy prości ludzie jak ja zaufaliśmy wam wybraliśmy was w pierwszych czystych wolnych od zakłamania wyborach - wówczas nie mówiliście że będziecie władze wykorzystywać według własnego widzimisię   Czemu  kłócicie  nasz kraj z innymi czemu nie słuchacie  tej części narodu  która też ma prawo do racji której tak się boicie i z mównicy sejmowej mówicie  że to ona  jest winna  katastrofy  do której doszło z powodu bardzo wielu przypadkowych o czym dobrze wiecie   Dlaczego pragniecie co kawałek budować pomniki  tablice ku  pamięci  brata pana Jarosława Kaczyńskiego a nie takiej ilości w hołdzie ofiar drugiej wojny światowej czy katynia a były ich miliony niewinnych ludzi czemu o tym nie mówicie przecież byli tak samo  ofiarami   Dlaczego pan panie Kaczyński  chowa  się za innymi czego się pan boi  a może czuje strach i obawę która  jak tak dale ślepo będziecie szli  to was dopadnie no ale pan powie to nie ja to oni ja jestem czysty   Na zakończenie mego otwartego listu dodam jeszcze  słowo - czy nie wstyd wam modlić się i klękać mając tyle grzechów pod pachami  - no ale wy myślicie że wiara wam wybaczy ale się mylicie bo prawda kiedyś was dogoni i się z wami rozliczy  - no chyba że stchórzycie     List ten napisałem bo mam osobisty żal do pana Jarosława Kaczyńskiego  który przed pierwszymi częściowo wolnymi wyborami obiecywał  na placu zamkowym w Kwidzynie  całkiem  coś innego o czym ja dokładnie pamiętam i pan na pewno  też  -  ja dla pana wówczas dużo ryzykowałem nosząc od  innych zebranych na placu pytania A dlaczego ryzykowałem  pan doskonale wie
    • Nie patrzyła jej w oczy, mówiła: Nocą pokój zacznie gubić piony, a cisza wygryzie w mroku negatyw jego ramion. Twoje ciało zastygnie w oczekiwaniu na dotyk. Stopa wyśle sygnał w stronę pustki, by odebrać tylko komunikat chłodu. Obudzisz się z krzykiem, który nie ma kogo obudzić. W kartach szukać będziesz pomyłki, błagając los o inny układ. Ale zobaczysz w nich obcą kobietę, która teraz wplata swoje palce w jego włosy. Znienawidzisz tę wizję i siebie za to, że wciąż czujesz tę ranę - jak po utracie połowy świata. Aż w końcu przestaniesz kulić się na krawędzi i pozwolisz swoim biodrom zająć środek łóżka. Bez żalu.   xxx   Miała rację. Stało się dokładnie tak, jak widziała to w kartach i w moim strachu. Budzę się i moje stopy nie błądzą po omacku w poszukiwaniu ciepła, oswoiły lód prześcieradła. Potem wstaję, parzę kawę tylko w jednym kubku. Cisza przestała być pętlą na szyi. Przeżyłam, choć wróżka nie powiedziała jak bardzo to będzie bolało zanim przestanie.                    
    • @Somalija Otóż nie Ago, kiedyś mnie o coś prosiłaś. Pozdrawiam.
    • @violetta Violu my wszyscy tutaj doskonale się znamy.   Miłego dnia.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...