Jacek_Suchowicz Opublikowano 16 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2013 ćwiczenia z leśmianienia rozćwierkało ranne mglenie chcąc świat rozsłonecznić ciężkomyślne rozwestchnienie poszło precz by nie cnić liście w borach stralaliło rozstukało w drzewach gdzieś ożyła jakaś miłość przychylił ktoś nieba zaś w konarach rozdziuplonych zasnął pohukiwacz jeszcze tuptuś tuląc kolce na łapkach się kiwa nocne marki się chowają brzaskiem rozsennieni niebo słońcem się skowroni a świat się nie zmieni 1
aluna Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2013 Te ćwiczenia Jacku WYŚMIENITE ! Leśmianianie rozkwitło jak kwiaty po cieplusieńkim deszczowieniem kapśniaczka! A zaczarowało mnie to i nie tylko! "liście w borach stralaliło rozstukało w drzewach gdzieś ożyła jakaś miłość przychylił ktoś nieba"... Kocham neologizmy , a szkoda ,że tak rzadko ich używamy! Zezłotociniami! Hania
al_meriusz Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2013 :-) ps zamiast 'a świat się nie zmieni' chyba bardziej pasowałoby tu 'dziś świat się nie zmieni'
Malarz_ Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2013 Ta końcówka, że świat się nie zmieni wybiła mnie z rytmu. Tak gdybam,że o ludzi chodzi, gdyż czas zmieni świat jak to zawsze czynił. Pozdr.
Sebek..._ Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2013 przychylił ktoś----ktoś przychylił nieba nie jestem od tego specem w ogóle ale jakoś lepiej brzmii fajne, tylko mi się kojarzy rozćwierkanie, tralalenie, jak na mój gust, nie ;) Pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2013 Jacku, byś wreszcie przyjechał do nas. Trochę tęsknimy :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 17 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki może by warto jakąś ogólną zabawę, w ramach ćwiczeń, zrobić pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 17 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może i słusznie kombinujesz ale chciałem to zakończyc myslą bardziej ogólną niby świat się zmienia, coraz ciekawsze zabawki, a mentalność od Mojżesza ta sama i o czym tu gadać? pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 17 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a czy sam czas zmiena świat? pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 17 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nudno by było gdyby wszyscy na tak dzięki pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 17 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podaj mi na pw telefon, bo po zmianie aparatu mnóstwo telefonów uciekło, to się dogadamy serdeczne dzięki pozdrawiam Jacek
al_meriusz Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może i słusznie kombinujesz ale chciałem to zakończyc myslą bardziej ogólną niby świat się zmienia, coraz ciekawsze zabawki, a mentalność od Mojżesza ta sama i o czym tu gadać? pozdrawiam Jacek piszesz o świecie. kiedyś były dinozaury, lodowce i nie było człowieka. co się tyczy naszej mentalności, to i ona powoduje zmiany na świecie: dopiero od niedawna trudno i coraz trudniej o ekologiczną żywność; w oceanach spada populacja ryb a nad lądami wymierają pszczoły...
Jacek_Suchowicz Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jaki jesteś dociekliwy:))) owszem były dinozaury, tych fizycznych faktycznie już nie ma, ale u niejdnego w rozumie siedzi i ma się dobrze:)) no właśnie życie zwierząt, jak mawiał św Franciszek, naszych braci miejszych, poważnie zagrożone. Kiedyś taki homo erecticus machał mmaczugą do woli i najwyżej ubił jakiegoś tura a dziś sam nazywał się homo sapiens bo wymyślił zabawki, które kilkakrotnie przewyższają poziom jego mentalność i bawi się nimi bez żadnych ograniczeń zatruwając środowisko i jeszcze jest taki bezszczelny, że stworzył organizację zielonych. Tu akurat z nazwą trafił w dziesiątkę. W mocnych głowach dokładnie zielono. pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "jak dobrze wstać skoro świt jutrzenki blask..." :))) zwłaszcza jak idziesz na pierwszą zmianę do roboty pozdrawiam Jacek
al_meriusz Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jaki jesteś dociekliwy:))) owszem były dinozaury, tych fizycznych faktycznie już nie ma, ale u niejdnego w rozumie siedzi i ma się dobrze:)) no właśnie życie zwierząt, jak mawiał św Franciszek, naszych braci miejszych, poważnie zagrożone. Kiedyś taki homo erecticus machał mmaczugą do woli i najwyżej ubił jakiegoś tura a dziś sam nazywał się homo sapiens bo wymyślił zabawki, które kilkakrotnie przewyższają poziom jego mentalność i bawi się nimi bez żadnych ograniczeń zatruwając środowisko i jeszcze jest taki bezszczelny, że stworzył organizację zielonych. Tu akurat z nazwą trafił w dziesiątkę. W mocnych głowach dokładnie zielono. pozdrawiam więc świat się zmienia, tylko że tych zmian dziś jeszcze (nazbyt) wielu ludzi - i skowroniąt - nie dostrzega pozdrowienia ps owszem, bywam dociekliwy... ale w tym wypadku po prostu staram się potraktować ciebie i twój wiersz poważnie - nawet jeśli jest on tylko zgrabną zabawną wprawką
Hannah_K Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "jak dobrze wstać skoro świt jutrzenki blask..." :))) zwłaszcza jak idziesz na pierwszą zmianę do roboty pozdrawiam Jacek Wcale nie, wcale nie, bo się pospać dłużej chce :))
Jacek_Suchowicz Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. odnoszę wrażenie, że słowo, które jest komlementem odebrałeś za złośliwość (a dociekliwość jest dziś rzadkością) to dobrze, że tak podchodzisz do wiersza owszem masz rację świat, który widzimy zmienia się, ale świat to nie tylko, to co widać (gadżety XXI wieku) ale i to czego nie widać, czyli mentalność tych, którzy czynią sobie ziemię poddaną - są panami (a winni być gospodarzami) tej ziemi i tu ciężko dostrzec zmiany pozdawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. muszę Ci podziękować bo wiersz powstał dzięki Tobie:)) jak zacząłem pisać komentarz do Twojego wiersza to po rzeczytaniu doszedłem do wniosku, że jest zbyt fajny aby zostawić jako komentarz i umieściłem w odzielnym poście. Zresztą te nasze komentarze wierszowanie mogą żyć swoim własnym życiem. pozdrawiam Jacek
al_meriusz Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. odnoszę wrażenie, że słowo, które jest komlementem odebrałeś za złośliwość (a dociekliwość jest dziś rzadkością) to dobrze, że tak podchodzisz do wiersza owszem masz rację świat, który widzimy zmienia się, ale świat to nie tylko, to co widać (gadżety XXI wieku) ale i to czego nie widać, czyli mentalność tych, którzy czynią sobie ziemię poddaną - są panami (a winni być gospodarzami) tej ziemi i tu ciężko dostrzec zmiany pozdawiam jeśli jesteś pewien, że właśnie tak wiersz musi być spuentowany, to tak musi pozostać; przecież to twoja myśl, a czytelnik może się z nią merytorycznie zgadzać lub nie. zarówno jedno jak i drugie ma swoje dobre strony: potwierdzenie własnego myślenia, lub w wyniku powstałej dyskusji zrewidowanie własnego stanowiska - albo pat ;-) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi