maria_bard Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 były człowiek pod geesem pali skręty cuchnie browarem złorzeczy w pełnym namiętności gmachu wybite są okna i wyrąbane drzwi on wciąż nieśmiertelny niby cień a jednak wciąga zapach wsysa surowce i trawi tylko nie chcę wiedzieć kiedy postanowi odejść i gdzie zawiśnie wskazówka zegara ale chcę wiedzieć kiedy włoży smoking
maria_bard Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kombinowałam tak, że wyszło mi konieczne powtórzenie. Chciałam uzyskać wyraźny kontrast, przeciwieństwo. Na "natomiast" nie obrażam się, poddaję pod rozwagę głównie sobie. Dzięki za podpowiedź.
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 Byłem ,czytałem,wrócę ,bo pora późna. Pytanie zatem na dzień dobry: po co smoking "czemuś" pozbawionemu człowieczeństwa?
szarak_42 Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2013 Nie ma byłych ludzi. Są ludzie pogubieni albo po prostu stoczeni. A osobiście znam wielu sukinkotów w smokingach, więc bynajmniej nie strój świadczy o nawróceniu. No i o ewolucji też nie.
tuz_ Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jakieś to pokoloryzowane i przefilcowane mocno, i po prawdzie niewiele z tego nadaje się na poezję były człowiek ... wciąż nieśmiertelny.. ha, ha, ha ... w języku polskim poprawnie: -w gmachu pełnym namiętności są okna i drzwi wyrąbane- kiedy włoży smoking ? - w trumie, bo wtedy zazwyczaj ubierają na galowo byłego człowieka
maria_bard Opublikowano 15 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gdy mózg mało czujny, skupia się na szczególe, by uciec do sypialni, pomijając bardziej ogólne połączenia nerwowe. Poczekam. E.
maria_bard Opublikowano 15 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sorry że jak gacie w rów - ale z podobnych powodów gówno włazi do "złotka".......................jeżeli dobrze skleiłem Ano. Szczególnie dobre słowo za gacie:-)))))))))))))))
maria_bard Opublikowano 15 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Są. Naukowo stwierdzone, że nawet od urodzenia. "stoczeni" ludzie brzmi jak żuk gównojad. Smoking, jak myślę, znaczy w tym tekście zupełnie co innego. W ogóle, chyba się nie zrozumiałyśmy:-)
maria_bard Opublikowano 15 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jakieś to pokoloryzowane i przefilcowane mocno, i po prawdzie niewiele z tego nadaje się na poezję były człowiek ... wciąż nieśmiertelny.. ha, ha, ha ... w języku polskim poprawnie: -w gmachu pełnym namiętności są okna i drzwi wyrąbane- kiedy włoży smoking ? - w trumie, bo wtedy zazwyczaj ubierają na galowo byłego człowieka Dobrze i wygodnie jest budować domek z papieru. Komentarz z balonów. Kolorowych!;-) Dla filcu nie znalazłam zastosowania. "w języku polskim poprawnie: -w gmachu pełnym namiętności są okna i drzwi wyrąbane-" - to jest oczywista bzdura. Świadczy o braku elastyczności komentatora. Natomiast wkładanie smokingu w "trumie" - o nieuwadze i dreptaniu po kamieniach dosłowności. Z sympatią dla asów - pozdrawiam.
tuz_ Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2013 Tak. Komentarz z balonów. Nadmuchanych wierszem. Wkładanie smokingu w "trumie" służy podkreśleniu nadętości. Elastyczność języka stosuje się dla ulepszenia wyrazu (w przypadku tego wiersza nie widać pozytywnego wyniku). Dosłownie. Wiersz napisany niepięknie.
mars Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 "browar" brzmi zbyt żargonowo do tej treści - zastosować by synonim lub obejście ;-)
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 "eluchna, pozycz dwa złote"... coś mi przypomina. Pięknoduchostwo i humanizm panujący na forum powala mnie bydle w kurz drogi i każe rozpaczać nad swoim zwyrtodnieniem. Eksczłowiek, eks-Polacy, eks-ludzkośc, eks-mądrość, eks-miłośc. A może wszystko jeszcze aktualne?
maria_bard Opublikowano 30 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No właśnie...
Rekomendowane odpowiedzi