Janusz_Józef_Adamczyk Opublikowano 9 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 Genotyp - fundament ale nie duszy - można słyszeć muzykę ale jej nie czuć można widzieć piękno ale go nie przeżywać można być wierzącym ale nie tęsknić można żyć nie współbrzmiąc bo - serce pęknie bo - dusza oszaleje bo - ... Jest Miłość która serce ożywia jest Tęsknota która duszę oczyszcza jest Olśnienie które myśli porządkuje jest to Życie nie dla ja to nie jest idee fixe to nie jest absynt ani czar tanga ani zauroczenie i nie magia tylko wspinaczka stromą ścieżką z Duchem Życia do Źródła
Malarz_ Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 Zastanawiający tekst. W zakończeniu można pominąć ducha życia, tchnie takim banałem. Nie współgra też wiara i tęsknota, ale ciężko znaleźć synonim do połączenia z ale. Pozdr.
Janusz_Józef_Adamczyk Opublikowano 10 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2013 Witam Szanownego Adwersarza Bardzo dziękuję za przeczytanie mojego wiersza "Na..." Pozwolę sobie nie zgodzić się z uwagą dotyczącą Ducha Życia; z pojęciem "Duch Życia" spotykamy się bardzo rzadko, a jeśli nawet, to nie zawsze kontekst, w jakim go użyto, pozwala zrozumieć, co autor pod tym pojeciem "ukrywa". Chociażby więc z w/w powodu nie wydaje mi się, że Pańskie wyrażenie "banał" jest trafnym określeniem. Pozdrawiam.
Malarz_ Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2013 Z racji swojego hobby często określenie duch życia spotykam, może dlatego tak mi się skojarzyło.
Sylwester_Lasota Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2013 może nie odkrywcze, ale nawet mi się podoba. pozdrawiam i do poczytania :)
Janusz_Józef_Adamczyk Opublikowano 16 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2013 Twierdzi (chociaż ze słówkiem "może") Pan, że "nie odkrywcze". Wiedząc, o czym piszę, ośmielam się skierować do Pana następujące pytanie: Czy zetknął się Pan już wcześniej z takim rodzajem mistycznej głębi, jaki zaprezentowałem w moim wierszu "Moja ścieżka mistyczna"? Dziękuję za Pańską powyższą uwagę i pozdrawiam serdecznie.
Rekomendowane odpowiedzi