Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2013 dzięki Ci Panie że na mnie spojrzałeś za łaski płynące od serca promieniem za dzieci dojrzałe wnuczęta wspaniałe i za jesienne spełnienie chwyciłem gwiazdę którą o północy przypadkiem strąciłeś bym chwilę pomarzył na miłość wszechmocną otworzyłem oczy hołd u Twych składam ołtarzy niech studzi Duch Twój porywczy charakter i chłodnym zefirem uspokoi zmysły a serce nauczy przenikliwie patrzeć by się pokusy rozprysły śliczną winnicę dałeś mi w dzierżawę w kamiennych tablicach zawarłeś regułę lecz bez Twej pomocy czynszu Ci nie spłacę a przyszłe plony zmarnuję proszę za rękę zawsze mocno trzymaj chroń od zastawionych przez szatana matni bo ja wiem że jesteś tkwisz w skutkach przyczynach prowadź mnie do chwil ostatnich
Sylwester_Lasota Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2013 Jacku, druga trąca o zabobon, co trochę w modlitwie się nie godzi. poza tym, moim zdaniem, ok :) pozdrawiam i do poczytania :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie masz racji. Pan działa przez: zwierzęta, ludzi, gwiazdy i tzw przypadek - pełen zasób sposobów pozdrawiam Jacek
Sylwester_Lasota Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2013 mogę nie mieć racji, ale mam swoje zdanie :)))) pozdrawiam ponownie :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2013 Podoba mi się Twoja modlitwa, przede wszystkim dlatego, że nie powtarzasz w niej słów i zwrotów napisanych przez innych. Jeszcze dlatego, że nie odnajduję w niej nawiedzenia, które spotykam w setkach wierszy religijnych, które mnie osobiście razi. Nie tylko prosisz, ale i dziękujesz. Wdzięczność to cecha szlachetnych ludzi :) Jeśli idzie o stronę techniczną, to moim skromnym zdaniem siódmy wers różni się ilością sylab, może umknęło to Twojej uwadze, a może nie wiem co. Serdeczności i pozdrowienia :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. serdeczne dzięki Alu (już poprawiłem, jest ok) nawet nie wiesz jak mi trudno jest napisać tego typu wiersz, aby ominąć wszystkie przyzwyczajenia i stereotypy i nie popaść w patos myślę,że się udało serdecznie pozdrawiam Jacek :)))
Nata_Kruk Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 Jacku, jeżeli Tobie trudno, to co dopiero innym... Spodobała mi się wypowiedź Ali, myślę podobnie. To prawda, piękne jest to, że prosisz i dziękujesz. Pozdrawiam.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ta tematyka ma najwyższe wymagania. dzięki Pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki a ja mam jeszcze drobne wątplwości szczęść Boże:)
Marlett Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 Najważniejsze ,że jest za co dziękować. Prosić można zawsze :) PozdrawiaM.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zawsze jest za co dziękować i o co prosić a prosić można zawsze a On znając Twoją duszę wie czego Ci potrzeba Pozdrawiam Jacek:)
Hannah_K Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2013 a jeśli kiedyś ciebie nie zobaczę i nie poczuję w rytmie serca mego siądę na ziemi i gorzko zapłaczę pod rajskim drzewem złego i dobrego...
Jacek_Suchowicz Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ewą mi będziesz ja Adamem pod drzewem razem usiądziemy będziemy nadzy całkiekm sami a słońce właśnie wejdzie w zenit najpierw speszymy się okropnie i zawstydzimy bo niezręcznie a potem niech to anioł kopnie złapiemy razem się za ręce pojdziemy zwiedzać czary raju bo Eros tam już wstępu nie ma zachwycą kwiaty tak jak w maju z obłoków nas pozdrowi wena
Rekomendowane odpowiedzi