Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

wiesz, nie mam wrażenia, że "widzący inaczej" jest nadużywane; "kochający inaczej" - tak, ale "widzący" chyba tylko przez skojarzenie. Może się mylę. Nie potrafię tego ocenić. Niemniej "inaczej" było mi potrzebne jako łącznik do nastepnych wersów, więc przyznam, że trudno byłoby mi z niego zrezynować. Co ma znaczyć? Nie zrozum, że wymiguję się od odpowiedzi, ale znaczenie tej frazy bardzo zalezy od interpretacji całości tekstu, a ścislej od adresata tytułowej prośby, którego czytający wybierze. Moja odautorska wykładnia wydaje mi się mało ważna. Dziekuję za czytanie i komentarz, pozdrawiam:)
Opublikowano

Anno, b.dobry tytuł, łączy się z końcowymi słowami dając ważną klamrę.
Środek też nie bez znaczenia, b. wymowny.
Ja także zatrzymałam się, na momencik, przy.. "widzących inaczej".. skojarzenia są, to fakt..
ale gdy wczytać się w słowa, uważam, że śmiało może zostać tak, jak jest.
Pozdrawiam.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Annna2 Lewatywa przy zatwardzeniu:). Pozdrawiam
    • @piąteprzezdziesiąte

• @piąteprzezdziesiąte   jeszcze ci wyznam, co trzymam przed resztą w sekrecie bo jakoś głupio mi teraz (tylko tak z palcem przy ustach) ja po tym, nazwijmy to, incydencie wiesz, rozzłościłam się strasznie na wszystkie drzewa i postępując bardziej niż głupio (oj, bywam głupia!)   chodziłam pod, łamałam kruche gałązki, wyrywałam liście słowem: wszystko, co było od nich a miałam to w zasięgu   aż razu pewnego usłyszałam coś piszczącego jakby z samego wnętrza  a jakże rozpaczliwie!   pośpiesznie zaczęłam szperać pomiędzy   i napotkałam wzrok - czarne ślepia błyszczały  w rezygnacji (zawsze ze spojrzeń umiałam czytać no taki talent - mówią, że to po babci)   te mi mówiły "masz mnie", "nie będę walczyć"   a mnie aż w żołądku coś zabolało no bo, cholera, przecież ja wcale tego nie chciałam! co teraz, co teraz?   z poczuciem winy i z garścią pełną szczątków rozpoznanego  (tak, zrozumiałam czym mogą być komuś zwykłe liście i patyczki) odeszłam   z niesmakiem do siebie i wstydem   dlatego dzisiaj włażę, próbuję, owszem i zajrzę - co widzę - wymówię  ale już szeptem i bez szarpania   bo dobrze rozumiem:   co dla mnie jest bez wartości drugiemu może być wszystkim   a drzewom dziękuję za cień śpiewając po_ _lasach  

myślę, że się zrozumiałyśmy :) za super treść od Ciebie dziękuję :))        
    • @Alicja_Wysocka  odpowiem słowami W. Bartoszewskiego. Nieprzyzwoitym opłaca się być- ale nie warto. Przyzwoitym nie opłaca się być- ale warto.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...