Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Pisarzowiczka Człowiek strzela, ale kto inny kule nosi:)
    • @hollow man Katastroficznie - pustka, która przeciera na kurz dawne kształty, jakie dawały znaczenie, nierozpoznawane już przez oko zerwane z metafizycznej geometrii sensu, zmywa wszystko co martwe do oceanu. Z niego przyszliśmy i do niego wracamy, po krótkim locie w niebo. Nie zdobyliśmy go, ale zahaczone przez nas, rozprute krwawi. Tak czytam po swojemu:)
    • W sobotę, po śniadaniu, pani domu Ogłasza wielkie sprzątanie – tadam! Gary trzeba pomyć, dywany wytrzepać, Zetrzeć kurz i wypucować podłogi,   Pranie wstawić, muchy wyłapać. Halo, halo, dzieciaki! Władek! Stary pryku, do jasnej ciasnej, Co z wami? cisza – to jakieś żarty!   Nawet myszka z norki nie wyjrzy. Już ja was znajdę i za uszy wytargam, Mokrą ścierą dam po plecach! Nadal cisza; pod łóżkiem, ani w szafie   Żadnego gagatka, na podłodze nikt Nie udaje włochatego niedźwiedzia, Ani żyrandola nie uczepił się jak małpa. Już miała rozstawić przynętę w postaci   Ciastka z dżemikiem, by pochwycić Głodomorów za rękę na gorącym uczynku. Już pasek tatowy z haczyka zdjąć miała I o dłoń trzasnąć: „jeszcze mnie popamiętacie!”   Nagle za jej plecami tumult wielki, Dziwne przyśpiewki i wołanie: mamooo! Dziś są twoje imieniny – porywamy cię Na wycieczkę sterowcem dookoła świata.   Bilet jest w klasie biznes i wyżerka darmowa. Nie smuć się, zrzuć ten fartuch zaplamiony, Ciśnij miotłę w kąt, to w końcu święto. Lećmy! – wołają, hen po bezkresnym niebie!  
    • tu znowu kraina Tu uważaj bo będzie kara dobrze wiesz jaki mój duch jest dobry masz piękne ciało Tu nie ma Tu przeterminowane
    • @Berenika97 ,, winy wpajanej przez religijne wychowanie ,, Nie spotkałem się z czymś takim. Na czym miałoby to polegać.    Pozdrawiam serdecznie Miłego wieczoru 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...