Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to nie znaczy wcale umierać powoli
kobieto
twoje oczy nie są już mową

spragnione a przecież takie
moje
a podstawa ud ?
to fluid zdrowe włosy i mocne paznokcie
depilacja zmysłów

tak myślisz?
ale na to mamy jeszcze chwilę
czasu
za mało bym mógł mógł ci odpowiedzieć

co czuję
uczuciowo się zaraz ogarnę
wódki dwie wypiję potem cicho się pozbieram
przy fontannie zmoczę łeb

i napiszę list

chcesz?
w ramach kolei rzeczy mosty spalone za sobą
odblokują sny odkodowując nie namacalne

a noce?
śmierdzisz nimi

cała
chcesz?
odbudujemy je słońcem a niebo?
huj mu na imię
... szalone

oszukało

jak ten cały lisek
chytrusek co to chciał a dalej nie umie

w determinacji jestem teraz
zniecierpliwiony potrafisz mi wytłumaczyć
ten stan co znaczy

być

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Whisper of loves rain piękny, wzruszający
    • @Tectosmith  tu nic nie mieszam, odpowiadam na komentarze, z szacunku dla każdego.    
    • @Annna2 Ja tylko zwróciłem uwagę na zjawisko: że w tej dyskusji miesza się osobistą wiarę z historią i instytucją. Nie oceniałem Twojej wiary, ani kierunku wiersza. Jeśli mój ton został odebrany inaczej — to nie było moją intencją.
    • Dzięki za pochylenie się nad tekstem, Haniu. Czytałem kiedyś raport z oddziału toksykologii na temat śmierci pacjentki uzależnionej od wąchania kleju. Wstrząsająca lektura nawet dla laika. Koncepcja hiperrzeczywistości jest trudna do uchwycenia, bo nie chodzi w niej o to, że powiemy sobie "CNN kłamie i tworzy hiperrzeczywistość" albo "Instagram jest emanacją hiperrzeczywistości" albo "Matrix jest ekranizacją "Symulakr i symulacji", także to nie jest teoria o tym, że „media kłamią”, tylko dużo głębsza: o tym, że sama struktura świata społecznego zaczyna przypominać symulację. Do tego stopnia, że nawet jeśli wszyscy chcielibyśmy wrócić do „prawdziwej rzeczywistości”, to już nie ma dokąd.
    • @Tectosmith  tu nie ja zaproponowałam zamknięcie tematu( mojego wszak prawda?) tylko @Wiesław J.K. dziwne nie? Użytkownik wypowiadający się proponuje zamknięcie tematu- by nie rzec nieładne.    Czytał Pan wiersz Panie @Tectosmith czy tylko komentarze?( a propo czytałam Pana wcześniejszy wpis- nie mający nic względem wiersza) Znam historię myślę że dosyć dobrze, Kościoła też, czytałam też Pana wiersz, nie wzięłam w nim udziału i nie wezmę. Pana niechęć do katolików nie sprowokuje mnie do awantury, czy czegokolwiek.   "Betlejem" mówi o złu, które się tam dzieje- w strefie Gazy, na ziemiach w których urodził się mój Bóg. Na tych ziemiach giną dzieci- kimkolwiek są, wierzący, niewierzący powinny żyć, mieć prawo dorosnąć bawić się, chodzić do szkoły.  Taki paradoks.   Dużo tu napisałam o polityce, ludziach co wywołują wojny, więc można poczytać we wcześniejszych postach
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...