Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wyobrażenia
snów cne fantasmagorie
rozczarowania

[color=blue]Uprzejmie informuję Czytelników, że z uwagi na nałożony na mnie i moją twórczość ban (w dn. 24.03.2013 r.), nie będę mógł się[/color] [color=red]nigdy[/color] [color=blue]wypowiedzieć pod tym utworem. Oto treść komunikatu pojawiającego się przy próbie zamieszczenia mojego utworu - jak widać moderator nie podał uzasadnienia, a właściwie to je usunął:[/color]

Zostal nalozony ban na to konto.

Ban wygasa za 99999997270 sekund.

Wiadomosc od moderatora:

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Tak. Gdy inni ludzie stają się dla nas lustrami. Wiersz pokazuje, że niestety nie ma czynnika integrującego tę rozproszoną tożsamość. Wiatr ją porywa, następuje stopniowa erozja, utrata siebie samego.     Te dwie linijki w ogóle są niepotrzebne. Rozumiem jednak, że trzeba było czymś dopakować zwrotkę.
    • @Naram-sin  Tak, do Ciebie. Dziękuję, póki co, za obietnicę jak promesa :)
    • wszystko przed jest nieistotne, ale nie teraz, teraz koi, więc mów. mów dalej.   że jestem jak żadna inna, uśmiecham się najpiękniej, a słowa to to, co we mnie najcenniejsze. potem oczy. od nich rosło twoje serce.   uśmiechnę się najpiękniej i odpowiem. że jesteś jak nikt inny, żyjesz najczulej, a to, co w tobie najprawdziwsze, to oczy. potem słowa, które złamią moje serce.   a teraz postaw ten przecinek i mów. mów dalej.
    • @Łukasz Jasiński każdy komentarz może być i do każdego się odniosę :) Czy spanie w piżamie spowodowane jest kompleksami, nie jestem pewna, a prawdziwego mężczyznę myślę, że określają inne czynniki. Mimo to jestem w stanie dostrzec zalety spania nago. Dobrego dnia :) Kurczę, dopiero teraz zauważyłam to 'pół zartem, pół serio'... dlatego niech Pan przymknie oko na to co powyżej napisałam.
    • @Sylwester_Lasota   W polskiej kulturze literackiej rymy, prócz, tworzenia jakiegoś dzieła literackiego, mają na celu kształtowanie świadomości narodowej - obywatelskiej postawy społecznej i umożliwiać każdemu rozwój literacki, otóż to: babcia - żabcia dała klapsa - taki układ rymów człowiek łatwo zapamiętuje, a jest to przede wszystkim złota myśl - aforyzm.   Znam na pamięć następujące wiersze i to dzięki właśnie arcydziełom sztuki rymotwórczej, nomen omen: w Liceum Zawodowym zdobyłem drugie miejsce w konkursie z okazji Święta Niepodległości, teraz: koniec - dygresji, znam na pamięć następujące teksty:   Święta miłości kochanej ojczyzny, dla ciebie zjadłe smakują trucizny  nie żal żyć w nędzy 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...