Łucja_Kosowska Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2013 Myśl i fus W gardle kłuje Para z herbaty Na okularach Dym z papierosa Kotłuje ku oknu Z mokrą głową Bez głowy Z mokrą głową Wśród niebieskich Migdałów
Lilka_Laszczyk Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2013 Fajne! Przeszkadzają mi dwie rzeczy: powtórzenie (niepotrzebne wg mnie) ...z mokrą głową... i jeszcze sformułowanie (jakieś takie nie na miejscu) kotłuje. Kojarzy mi się z kotłująca się w pościeli parą, albo z psiakami kotłującymi się gdzieś tam... Dym jest leciutki i powinien może bardziej unosić się, albo optować w stronę okna...? To takie moje dwie sugestie, bo Twój wiersz naprawdę mi się podobał (i podoba w dalszym ciągu) Pozdrawiam Lilka
Łucja_Kosowska Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2013 Dziekuję za opinię! Przy powtórzeniu zostanę, ale optowanie dymu na pewno przemyslę :)
Emanuel_Wójcik Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ooo! Rzeczywiście, fajny "obrazek z życia", co do strony technicznej to się nie znam..(na białych) pozdrawiam:)
Łucja_Kosowska Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2013 Dziękuję! Bardzo miło mi czytać takie opinie :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2013 a mój, skubaniec, dzwoni o samego rana budzikiem i nie chce przestać ;). wierszyk może jeszcze do dopracowania, ale może być :). pozdrawiam i do poczytania :)
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2013 Kompletnie nie wiem po co te wielkie litery? Przerzutnie -"enterki" służą czemu? Tekst jest o jakimś porannym bezładzie ,ale trzeba by doprowadzić go do końca.Tytuł ok.Zamysł podejrzewam.Dalej Łucjo twój ruch. pozdr
Łucja_Kosowska Opublikowano 13 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2013 Z tego co wyszukałam, zaczynanie każdego wersu wielką literą wcale nie jest błędem, więc nie rozumiem o co się rozchodzi. Enterki spowalniają tempo wiersza, a on ma właśnie taki ma być; wolny, marzycielski, jak zaspany poranek.
Roklin Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2013 Ładny obrazek z życia, podoba mi się. Podobnie jak Lilce, przeszkadza mi powtórzenie, ale nie umniejsza ono wartości tekstu. Wzbudził uśmiech. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi