Sebek..._ Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 1 opary mgieł precz nadchodzi dzień jak żywy byt odrodził się niby nic dzień jak każdy inny dzień jednak znów zostanę jego bogiem będe mordercą lata praktyk czynią mnie mistrzem wyduszę z niego ostatnią kroplę nad ranem zasnę otępiały, zmęczony zgasnę więziony i wolny nim straszna myśl pan życia i śmierci mój demon, mój pan zdąży mnie zjeść 2 gdzieś na peryferiach poranków świeżych jeszcze chłodem nocy zachodów dusznych oddechem dnia utkana sieć w emocji śmiechu, złości gdzieś we mnie w przestrzeni pomiędzy tobą a mną kiedyś granica zniknie odwiedzi mnie szaleństwo kiedyś, nie dziś choć kiedyś będzie dziś zamknę pudełko pęknie cienka nić
Roklin Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 Proponuję odchudzić wiersz, bo użyłeś w nim zbyt wielu słów, a myśl niewątpliwie godna uwagi. Brać ile wlezie, bo więcej może nie być, zasadniczo słuszny pogląd, chociaż... trzeba patrzeć, co i od kogo się bierze... Druga część chyba zbędna... Pozdrawiam :)
Sebek..._ Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 dziękuję za wgląd, nie da się zaprzeczyć że lubię się rozgadać ;) jednak potrzebowałem aż tylu słów by wyrazić w sposób choć po części zrozumiały to co chciałem, cięcie....chyba pozbawiło by po prostu elementów tej układanki jeżeli chodzi o branie ile wlezie to próbowałem wyeksponować tą słabość/potrzebę i jeden z wielu powodów w dążeniu do niej, jednak pogląd by brać ile wlezie jest według mnie błędny, a przynajmniej jeżeli przyjmiemy go w sposób dosłowny, jak powiedziałeś, zależy co.....i od kogo pozdrawiam *poprawiałem końcówkę
Malarz_ Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 Zmień to i te rymy wywal. Pisałeś. dużo lepiej z tego co widziałem tutaj masz zniżkę formy.
Sebek..._ Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 chyba coś w tym jest Malarz :) obiecuje poprawę i wprowadzam poprawki, jak zwykle mój pośpiech wszystko niszczy
Nata_Kruk Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 "Cienka niebieska linia".. Sebek, nie śmiej się ze mnie, po czytaniu mam jedno skojarzenie.. Ryszard Kukliński... :] Pozdrawiam.
aluna Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Sebku przesłanie jasne , ale a wcale nie dzieliłam bym wiersza na dwa, dlaczego ponieważ peel przeciąga temat niepotrzebnie(moje subiektywne). Kiedyś ktoś napisał mi pod wierszem , a pisz ,tylko temat niech trzyma się kupy, nie dotyczyło to długości wersów, ani wplątanych fraz , -tylko przekazu autora . Ja także bym okroiła , ale piszący wie najlepiej co ma do przekazania! Pozdrawiam! Hania
Sebek..._ Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 kurka, Nato nie mam pojęcia skąd to skojarzenie :) może dlatego że nie jestem dostatecznie zaznajomiony z tematem, albo może jesteś bardziej wykręcona niż myślałem ;)
Sebek..._ Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Haniu, dziękuję za odwiedziny, w sumie nie wiem, po wprowadzeniu poprawek nawet już mi się podoba ten tekst :) przynajmniej w tej chwili, jednego jestem pewien, błogosławiony który dał nam tydzień przerwy pomiędzy wstawkami bo to pozwala mi dopracować kolejny zanim go wstawię :)
Ewa_K. Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 @Sebek..._ Świetny freestyle :). pozdrawiam
Sebek..._ Opublikowano 6 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 @Ewa_K. heh, freestyle powiadasz, dzięki, to coś nowego, lecz może i trafnego ;) pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi