Arksi_ Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 Byle pisanie czytelnika znudzi Byle bębnienie go nie przebudzi Bo ów czytelnik pomyśli sobie Bym ja szedł budzić tych co śpią w grobie Ja przebudzenie jemu chcę dać Mówię: Oni na wieki poszli spać Czy ty chcesz dzielić los tychże ludzi Których me słowo już nie przebudzi? Teraz czytelnik słów moich słucha Bo czyta dalej nadstawia ucha Lecz dalej cisza słów mych nie było Bo me natchnienie mnie opuściło.
aluna Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 Arksi, czytałam nie raz, wybacz , ale w czwartym wersie pierwszej zwrotki napisałabym , ze: Bym ja szedł budzić tych co w grobie... I jeszcze podziel na sylaby rymy , oj przedawkowałeś , walą po oczach częstochowskie! Nie znaczy to wcale , a wcale , że wiersz jest zły , nie, nie -przekaz przemawia .....a warsztat ,,,pomyśl?! Pozdrawiam!
makarios_ Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 FOG nienajgorzej wiersz zdiagnozował; czy więc uwierzysz gdy cię zdołował? Czyim osądem się pokierujesz? Na kim w istocie się powzorujesz? FOG: 9-10 lat edukacji DIAGNOZA: język zalecany w komunikacji publicznej (standard plain language) http://www.fog.uni.wroc.pl/result/aad782f2-720b-4732-9d9f-96d091a95f39
Arksi_ Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za rady lecz mnie nie przekonały abym coś zmienił. Pozdrawiam.
Arksi_ Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie wiem czym się ten FOG kieruje ale na pewno żadnego wklejanego tekstu nie rozumie )
Sylwester_Lasota Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 popracuj nad doborem rymów. ostatnia zwrotka szwankuje logicznie. bo w końcu co czytelnik czyta i czego jednocześnie słucha. hipotetycznie sytuacja możliwa, jednak w przypadku wiersza bardzo mało prawdopodobna. pozdrawiam i do poczytania :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie wiem czym się ten FOG kieruje ale na pewno żadnego wklejanego tekstu nie rozumie ) wkleiłem kilka swoich. ocena 1-6 lat nauczania, język zbyt prosty :) wkleiłem coś takiego: 'wskaźniki marketingowe wzrastają wprost proporcjonalnie do średniej krajowej. krzywa gausa w punkcie trzy sigma powoduje dysocjacje i równa się obecnemu stanowi sytuującego nas w przedziałach paranormalności parafizycznej, parachemicznej i parapsychologicznej. ponieważ pary nienasycone absorbując stan karborundu twardością ziaren si dyfundują cząsteczki e=mc2. równoważą to stany metafizyczne, surrealistyczne doznania, opalizujące na krawędziach wiązań międzyatomowych, poziomów energetycznych lewitujących na skraju zerwania więzi filozofią zen. permanentne działania grożą wywołaniem reakcji łańcuchowej i rozpadu nuklidów na części elementarne, prowadząc do cofnięcia się cytoplazmy do stanu sprzed wielkiego big-bang. ble, ble, ble i makrofagi w nosie.' kompletna bzdura :), a diagnoza? FOG: 18-więcej lat edukacji DIAGNOZA: język bardzo trudny :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) to ja jednak będę dalej pisał dla przedszkolaków :) pozdrawiam :)
Arksi_ Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mógłbym poszukać nieczystych rymów i sztucznie wyprodukować wiersz ) ale wolę gdy myśl sama układa się w wiersz to się chyba nazywa natchnienie ) natchnienie można co nieco poprawić ale bez przesady. Wiersz napisany jest logicznie jeśli ktoś wie czym jest metafora a jestem pewien że Ty to wiesz )
Arksi_ Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tu bym się zgodził z FOGiem bo aby zrozumieć powyższy tekst trzeba być bardziej wyedukowanym bo mniej wyedukowany człowiek pomyśli sobie że to jest większa filozofia której on nie może pojąć zaś wyedukowany od razu pojmie że to jest bzdura )
Emanuel_Wójcik Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 nie dla mnie to wierszydło.. niestety.. pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi