Sylwester_Lasota Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Przysięgałaś: ''Zawsze razem. Na nic ciebie nie zamienię''. Podzieliłaś słoną wodą, podzieliłaś nas przestrzenią. A wody płyną, płyną i płyną, a wiatr tumany w przestworzach gna. Mieliśmy z dwojga złączyć się w jedno, a teraz, popatrz, nie ma już nas. Zbyt odległa chętnym dłoniom, ze snów ciągle mi uciekasz. Niedosięgła dla ust moich, myślom stajesz się daleka. A wody płyną, płyną i płyną, a wiatr tumany w przestworzach gna. Ten, który kiedyś bardzo nam sprzyjał, rozdziela teraz, ulotny czas. Jeszcze we mnie jest nadzieja, iskrą jeszcze tli się, żarzy, której wody nie zalały, której wicher nie zagasił. Lecz wody płyną, płyną i płyną, kurz wiatr podnosi na krzyżu dróg. By walczyć dalej, nie mam już siły, modlę się tylko by pomógł Bóg. Bo wody płyną, płyną i płyną, a wiatr tumany w przestworzach gna. W końcu zaleją to co minęło, w końcu przesłonią, co dobre w nas.
Sylwester_Lasota Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 nie wiem co jest grane, coraz mniej daje się wkleić na stronę za pierwszym razem. poprzednim razem poszły tylko dwie strofki, teraz tylko pierwsze słowo :))). ciekawe, czy administracja o tym wie?
Oxyvia Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Piękna ballada do śpiewania, bardzo mi się podoba. Uwielbiam takie piosenki. Smutna, rzewna, melodyjna, tradycyjna, świetnie napisana. Jesteś niewątpliwym mistrzem ballady.
Oxyvia Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie miałam na razie takich kłopotów. Może to Twój komputer?
Lilka_Laszczyk Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Bardzo smutny wiersz. Ładnie i nostalgicznie napisany! Klimaty często jakoś ostatnio goszczące na naszym forum. Może wiosna przywieje z wiatrem ciekawsze nastroje i bardziej optymistyczne mysli. Czego autorowi i sobie samej równiez życzę Pozdrawiam Sylwestrze serdecznie Lilka
Sylwester_Lasota Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. gdzie tam, przy Tobie? :))) dziękuję :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie miałam na razie takich kłopotów. Może to Twój komputer? może, chociaż czytałem u kogoś pod wierszem o podobnych problemach. zobaczymy przy następnym. pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. takie czasy. może wiosna coś zmieni :) dziękuję za życzliwe przyjęcie i pozdrawiam :)
Gość Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Administracji nie ma. Ot kula się strona. Fajny koniec wiersza.
Baba_Izba Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Lirycznie i śpiewnie, podoba mi się. Trochę kojarzy się z balladą Jacka Kaczmarskiego 'a mury runą, runą, runą'. Serdecznie pozdrawiam - baba
Magda_Tara Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 ojj, pośpiewałoby się, gdyby się umiało, bo piosenka gotowa :) pozdrawiam. :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Administracji nie ma. Ot kula się strona. Fajny koniec wiersza. wszystko dobre co dobrze się kończy :). dzięki :) a co do administracji, to ktoś tam coś czasami przy stronie dłubie, więc jednak wierzę w jej istnienie :))). pozdrawiam serdecznie :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zaskakujące dla mnie skojarzenie :) ale nic to, najważniejsze, to bujać się w dobrym towarzystwie :))). pozdrawiam równie serdecznie :) - chłop ;)
Sylwester_Lasota Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a co tam, ja też nie umiem, a śpiewam... jak nikt nie słyszy :) pozdrawiam Magdo :)
Johny Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Coś na forum pojawia się coraz więcej fajnych ballad. Najpierw Oxyvi, teraz twoja :).
Sylwester_Lasota Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 dziękuję Johny :)
marek_miros Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Piękne. Bardzo fajne rymy. W sam raz na piosenkę. Samo się nuci przy czytaniu. Pozdrawiam MM
Sylwester_Lasota Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 to cieszy, Marku. serdecznie dziękuję i pozdrawiam :)
Oxyvia Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. gdzie tam, przy Tobie? :))) dziękuję :) Nie bądź taki skromny, bo pomyślę, żeś fałszywy! ;)))
Sylwester_Lasota Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 ja fałszywy? przeważnie jestem szczery do bólu :). nie zawsze jest to łatwe :))) ale dzięki jeszcze raz :)
Rekomendowane odpowiedzi