A.StronoMka Opublikowano 18 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 całe nieporozumienie powstało stąd pewnego dnia dziewczynka obudziła się i wymyśliła sobie spróbuję odnaleźć człowieka który pokocha moją dziwną osobowość zaczęła więc rozrzucać myśli po całym świecie może choć jedna osoba zastanowi się skąd się wzięły to było bardzo głupie i niepotrzebne a trwało około 10 lat ran które pozostały nie potrafiła wcześniej przewidzieć było kilka osób Które dopatrzyły się magnetyzmu w jej spojrzeniu na świat cóż z tego skoro jedną opętało zagadnienie kim dziewczynka chciałaby być gdy dorośnie na jakim polu zamierza zrobić karierę zaś druga pouczała ją bez przerwy że najważniejszy jest makijaż i szczuplutka sylwetka dziewczynka zrozumiała że nic nie wie o życiu poczuła się niepotrzebna skoro to ile waży nie spędzało jej snu z powiek a kariera nie była priorytetem najpierw miłość i przyjaciele potem inne wartości błądziła teraz z każdym dzieli się tym wnioskiem jeżeli Twój sposób myślenia i Ty sama nie znajdujesz w oczach ludzi żadnego uznania i nikogo tak czy inaczej nie interesuje kim jesteś zostaw swoje słodkie i niewinne wnętrze dla siebie nie wystawiaj go na profanację kupiła zeszyt na złote rozważania od dwudziestu pięciu lat w nich zapisuje siebie potem chowa do skrzyni za łóżkiem nareszcie znów jest szczęśliwa ze sobą
Oxyvia Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 O! Znam tę historię doskonale! :) Już dawno przestałam liczyć na pełne zrozumienie przez ogół ludzi. Nawet najbliżsi też patrzą przez pryzmat swoich wartości, nie zawsze rozumiejąc moje priorytety. Na pewno ja podobnie oceniam innych. Nikt nie jest obiektywny i rzadko udaje się nam popatrzeć na świat naprawdę cudzymi oczami. I bardzo dobrze, bo to budzi potrzebę pisania. :))) Tylko nie trzeba sobie brać do serca braku zrozumienia przez innych. Po co? Każdy jednak coś tam zrozumie dla siebie, i to jest ważne w naszym pisaniu. A tu wiersz prawie o tym samym cierpieniu:Bezsilność Gdybym ja mógł przelać w słowa Swe palące łzy, Gdyby zdolną była mowa Wcielić moje sny, Gdyby z serca wprost do pieśni Biegł uczucia prąd - Może daliby rówieśni Dobry o mnie sąd. Lecz przez twarde ziemskie prawa Pieśń przejść musi wprzód I ognista uczuć lawa Zastyga w niej w lód; A co tam, w wybuchu wrzącym, Huczało jak grom, Tu podobne jest szemrzącym, Cichym wiatru tchom... Nigdy, nigdy nie wypowie Blada mowa ta Tego, co szaleje w głowie I co w piersi łka; Bezowocne długie boje, Łańcuch ciężkich prób. Myśli moje, czucia moje, Pójdą ze mną w grób. [u]Wiktor Gomulicki[/u]
Emanuel_Wójcik Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 Ja waże 85, przytyło mi się 5kg w tą zimę.. Kocham jeść!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pisząc ten komentarz wpieprzam sernik i pije piwko (moje ulubione połącznie) pozdrawiam autorkę i wszystkich żarłoków:):):):)
Johny Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgadzam się z wierszem, że są ludzie, których nie interesuje kim jesteśmy. Ale są też tacy z którymi możemy prowadzić długie głebokie rozmowy w których nie tylko ich poznamy ale też dowiemy się czegoś o sobie. Wystarczy takich ludzi znaleźć.
A.StronoMka Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 Oxyvio, naturalnie, że każdy człowiek ma swoje priorytety. Chodzi tylko o to, by zrozumienie dotyczyło najważniejszych wspólnie płaszczyzn życia. Dziękuję za wiersz:) Pozdrawiam, A.
A.StronoMka Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 Emku, też lubię sernik, ale wolę z kawą. Nie wątpię jednak, że połączenie z piwem także smakuje wyśmienicie. W tekście chodziło mi głównie o to, że ludzie są zakłamani, mówią że zależy im na prawdziwym związku dusz i pięknie umysłu, ale kiedy przychodzi co do czego okazuje się, że brak inteligencji bynajmniej nie szkodzi, gdy mowa o blond laleczce z nogami po szyję, choćby jedynym tematem, na którym się zna, było malowanie paznokci . Pozdrawiam, A.
A.StronoMka Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 Sylwestrze, zgubiłeś się?
A.StronoMka Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 Wlasnie o to chodzi, Johny, bingo. A jak już znajdziesz taką osobę, to co wtedy robisz z tym fantem? Pozdrawiam, A.
Oxyvia Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiesz, kiedy byłam dzieckiem i młodą dziewczyną, i jeszcze młodą kobietą (ale już matką), powtarzał mi się taki sen: widzę, że dom, w którym jestem wraz z tłumem ludzi, zaczyna się palić. Widzę płomień i dym. Mówię ludziom, że pożar, że trzeba uciekać. Nikt mnie nie słyszy, nikt nie słucha, wszyscy są zaabsorbowani czymś innym. Krzyczę, że się pali. Niektórzy patrzą na mnie nieprzytomnie, jakby nie rozumieli moich słów. Nikt nie reaguje, a pożar jest coraz bliżej, płomienie coraz większe, ale tylko ja je widzę. Nikt mnie nie rozumie i nie próbuje wysłuchać. Nie bez powodu powtarzał mi się właśnie taki sen. Dlatego napisałam, że doskonale znam historię z Twojego wiersza. :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak... nie... nie wiem :). moja odpowiedź dotyczyła komentarza Emanuela, a co do wiersza, no cóż, fajne opowiadanie :). pozdrawiam i do poczytania :)
Izabela_Iks Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 "nareszcie znów jest szczęśliwa ze sobą" - dobre zakończenie. rzadko innych ludzi obchodzi to, kim jesteśmy. sami pewnie też nie interesujemy się ich bytem. prawda? to dlatego, że człowiek często jest egoistą.
A.StronoMka Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 Oxyvio, takie historie ze snami wydają mi się przeważnie tak samo niesamowite, jak te o duchach. A jakie znaczenie dla Twojego życia miał Twój sen? Pozdrawiam, A.
A.StronoMka Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 Sylwestrze, pozdrawiam, A.
A.StronoMka Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 Izabelo, bycie szczęśliwym samemu ze sobą jest podstawowym warunkiem bycia szczęśliwym z innymi ludźmi. Pozwólmy każdemu dążyć do szczęścia w taki sposób, jaki jest mu potrzebny, odrobina zdrowego egoizmu jeszcze chyba nikomu nie zaszkodziła. Pozdrawiam, A.
Oxyvia Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten sen - podobnie jak Twój wiersz - jest wyrazem poczucia, że nikt mnie nie słucha i nie rozumie, nawet kiedy mówię z całej siły o najważniejszych sprawach dla wszystkich. Ale już mi się to nie śni. Nabrałam asertywności i nie próbuję kijem Wisły zawracać. Przestałam się przejmować po prostu. :)
A.StronoMka Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 Oxyvio, najważniejsze jest to, że zmiany, które ten sen spowodował w Twoim życiu, są dla Ciebie nie do przecenienia. Buziaki, A.
Janusz_Ork Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2013 Astronomko, jeśli chodzi o przekaz, to ten wiersz bardzo do mnie trafił, forma mniej. To, o czym piszesz, to trudność znalezienia drogi do drugiego człowieka a może nawet i niemożliwość. Do tego dochodzą egoistyczne poglądy, ukształtowane przez media, celebrytów, importowane z Ameryki, a przyjmowane jako pewnik z mocą biblijnych nakazów. Prawie nikt dzisiaj nie chce albo nie potrafi zaakceptować innego człowieka takim, jaki jest, bo jego obraz nie odpowiada wypalonej w głowie kliszy. Pozdrawiam serdecznie. J.
Johny Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wtedy się bardzo z tego fanta cieszę. Taka osoba może zostać dobrym przyjacielem, powiernikiem, moją dziewczyną albo tajemniczym nieznajomym bo czasem można poznać kogoś w pociągu przed kim się otworzymy i da nam poczucie zrozumienia.
Rekomendowane odpowiedzi