Jan_Nepomucen Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 coś we mnie pękło wylało na zewnątrz nieme zwątpienie w zbawienie świata poprzez sakrament odpowiedzi na szereg pytań wpadających w wodę malującą wokół twarzy kręgi jak miał na imię Alzheimer i kto mi kazał ubrać aureolę pierwszej gwiazdy na domowym niebie zupełnie jakby nie dotyczył jej czas krzesła z garścią prochów przy stole we wszystkich rodzajach próżni można wszeptać krzyk pomiędzy kamienie i dylemat - zbudować most czy pomnik by zrodzić następne pytanie za parawanem swej nieomylności o krok przed ciszą dwa kroki za burzą w rzeźbiony abrazją brzeg studni pogrążony w ciążeniu krzyżowego drzewa gdzie się odbywa prezentacja cieni w cichej ekstazie umierania ego z requiem biegnącym drżeniem po palcach taka jest właśnie powrotna droga dotknij a usłyszę śpiewające piaski choć jeszcze nie umiem być martwy nie potrafię zasnąć na tak długo zostawiając siebie wewnątrz
WiJa Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 Trzy słowa co do tego wiersza cisną mi się na usta: obcować, zgłębiać, dociekać. Pozdrawiam
Alina_Służewska Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 wszystko to prawda zatem dopowiadam - życzę pomyślności nie tylko w święta pozdrawiam :)
Piotr_Płoszaj Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2012 Bardzo zaciekawił. Pozdrawiam- Piter
Mirosław_Niewierszyn Opublikowano 25 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2012 Dobry tekst. Jedyna uwaga: swej=swojej, ale to pryszcz, chociaż osobiście usunąłbym go w tym przypadku. Wesołych Świąt.
Baba_Izba Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2012 Wiersz zaciekawia, nietuzinkowy, mobilizuje umysł. Serdeczności - baba
Rekomendowane odpowiedzi