Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zgrabna miniaturka, chociaż nawet w pięciu wersach nie uniknięto przerostu formy nad treścią (ta twarz na ramieniu, można ją interpretować wielorako, lecz w gruncie rzeczy nic nie znaczy). Na zachodzie zostałabyś już odsądzona od czci i wiary za obrażanie uczuć mniejszości narodowych i faszyzm ;)

--
Pozdrawiam
Michał Małysa
http://www.mojwierszownik.pl

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Te smutku łzy stracone dni na szali śmierci składam Idę we krwi kończy się byt w pręgierzu ciało stawiam Przenieś mój cień w głęboką toń i w głazach zgasłe oczy Weź z cierpień moc i marzeń trzos i utop w mej rozpaczy.   Po moje dni ostatnie dni w symfonii krzyk pochowam I czołgaj mnie i rób co chcesz bym wierność mógł dochować Po zgonu kres po bólu dech krzywd zbitek w pieśń zebranych W poszyciu drzew słowiczy śpiew i z tęsknym przytulaniem.   Wyrwij mnie stąd w istnieniu moc niech puszczą pręty klatki I rozważ mnie na szali śmiech na drugiej słów ostatki Człowieczy los tak kruchy jest prawdziwe miłowanie  I chciałbym móc na żalu dnie w Twym świecie się odnaleźć.   I porwij mnie nadzieję złóż i w urnie odkręć wieko Cóż może być gdy czołgam się do ust Twoich daleko W rozstaju dróg zatrzymał mur ze zdarzeń urojonych I nie wiem już czemu to ja dziś jestem w proch zmieniony. 
    • powiedział mi że przeszłość i przyszłość go nie interesuje że liczy się to co tu i teraz czyli teraźniejszość   że nie będzie głowy zawracał czymś co było albo co będzie przecież nie ma znaczenia bo i tak będzie jak będzie że to świata nie zmieni    ja patrząc na niego pomyślałem cholera dużo w tym prawdy że warto to przemyśleć zanim  się cofnę lub zrobię krok w przód   po pożegnaniu udałem się do pobliskiej knajpki by móc w niej poczuć  tu i teraz smak aromatycznej  kawy i słodkiego szampana   bo nie wiadomo czy jutro nadarzy się taka okazja czy pozwoli cieszyć się chwilą  prawdziwą  a nie taką która była lub będzie    
    • ,, My ludem Pana i jego owcami,,        Ps. 100    radujmy się i cieszmy    ziemia i woda góry i doliny  piękno przyrody  dar Boży    dawna łąka  dziś pełna autostrad budowli  wyrosły myślą człowieka  jego twórczość nie zna granic  stworzony na podobieństwo Boga   wysławiajmy Pana  On pasterzem i zbawieniem    dobro lub zło  cudowny kwitnący świat  lub  wojna agresja zniszczenia  jaka droga    wspomagaj nas Panie  jesteśmy Twoimi owcami    5.2025 andrew  Niedziela, dzień Pański         
    • @Naram-sin Faktycznie słuszna uwaga. Wezmę to pod uwagę przy pisaniu kolejnych wierszy o kotach. A Na pewno się takie trafią, bo kocham te zwierzęta

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• no cóż każdy ma do tego prawo gdy czuje się niepewnie.  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...