Leszek_Nord Opublikowano 30 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2012 ścina włosy zmywa z siebie jej zapach ściąga pościel zmienia ubranie ładuje kolejne bębny pralki wytrwale drąży tropy w ogrodzie zagrabia ścieżkę przejście nasadza żywopłotem przegląda w świetle szkło starannie ściera odciśnięte ślady warg
Lari Fari Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2012 Leszku, przekonuje mnie i angażuje aura wiersza, tylko wprowadziłabym drobne zmiany: - zmienia ubranie, miast ubrania - jakby winę - dopowiadasz Leszku. Czynności uprzednio wykonane przez peela same w sobie noszą znamiona winy :)
WiJa Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2012 Zdarza się (byleby nigdy za późno). Pozdrawiam
andrzej_barycz Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mnie również uwiera ostatni wers. Pozostałbym w klimacie obsesyjności, bez próby jego racjonalizowania.
Alina_Służewska Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2012 siłą tego wiersza jest obrazowość i działanie na emocje Autora pozdrawiam
Leszek_Nord Opublikowano 31 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za uwagę, ubranie mogę zmienić,ok;) dalej jeszcze nie wiem...Pozdrawiam.
Leszek_Nord Opublikowano 31 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Muszę WiJo to rozgryźć... Pozdrawiam.
Leszek_Nord Opublikowano 31 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mnie również uwiera ostatni wers. Pozostałbym w klimacie obsesyjności, bez próby jego racjonalizowania. Ciekawy pomysł, musiałbym jednak coś znaleźć w zamian, coś co mogłoby ten klimat "zakręcić". Dzięki i pozdrawiam.
Leszek_Nord Opublikowano 31 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za emocje, pozdrawiam.
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 Skończyłbym wiersz na : "przegląda w świetle szkło" lub zmienił dwa ostatnie wersy . "Dublują" tytuł i pozbawiają miejsce "zbrodni" tajemnicy:) pozdr
Myxomatosis Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2012 byłoby o wiele ciekawiej gdyby napisać ten tekst w czasie przyszłym czyli zetnie włosy zmyje z siebie jej zapach ściągnie pościel zmieni ubranie załaduje kolejne bębny pralki wytrwale wydrąży tropy w ogrodzie zagrabi ścieżkę przejście nasadzi żywopłotem a ostatnią strofę w teraźniejszym - bo zanim peel się tym wszystkim zajmie musi coś zrobić z ciałem... jeżeli oczywiście chodzi o zbrodnię ;-) No tak czy inaczej wiersz zainteresował, ale nie w pełni usatysfakcjonował :)
Leszek_Nord Opublikowano 3 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, dałem się namówić, zmieniłem trochę. Pozdrawiam.
Leszek_Nord Opublikowano 3 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zbrodnia to niesłychana, ale nie z tych, że pani zabiła pana, a raczej zbrodnia zaniechania;) Pozdrawiam.
Myxomatosis Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hmm czyli jednak czytam inaczej niż autor by sobie życzył, no ale wcale mnie to w sumie nie dziwi - mój monotematyczny umysł wciąż podąża śladami realnych zbrodni ;)
Stary_Kredens Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2012 Wiersz choć ściśle obrazowy zostawia pole do intrpretacji kim jest ta ona i o jaką sytuację chodzi i chyba o to chodzi , to jego walor Pozdrawiam kredens
Rekomendowane odpowiedzi