Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Migrena w tym wierszu ujęty jakby trzeci wymiar duchowości i ostatni prawdziwej milości.  Bardzo pięknie napisane.    
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Annie Myślę, że planeta Ziemia jest podatna na wiele niebezpiecznych czynników dla człowieka np: powodzie, pożary, choroby, trzęsienia ziemi, wulkany, meteoryty, groźne zwierzęta morskie i lądowe, na szczęście nie ma latających potworów i dodać do tego naturę ludzką, która sama w sobie jest dynamitem na krawędzi wybuchu, to raczej wygląda to na piekło zatuszowane pięknymi krajobrazami. Biorąc pod uwagę to, że życie ludzkie (cielesne) jest bardzo kruche, to pozostaje nadzieja, że dusze ludzkie w odnowionych ciałach, być może już długowiecznych, a może nawet wiecznych będą żyć na jakiejś planecie o wiele bardziej przyjaznej i spokojnej.
    • @Sylwester_Lasota dziękuję. Tak sobie myślę, że pewnie tamte papierosy i tak nie były mniej szkodliwe niż te współczesne elektryczne i inne wydziwianie.   Pozdrowki.   @Migrena " fajnie" to bardzo  adekwatne określenie. 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @violetta    Bardzo dziękuję!  Serdecznie pozdrawiam. :) @Myszolak   Bardzo zainteresowała mnie Twoja interpretacja, bo masz rację, tak również można odebrać i co najważniejsze - jest to spójne i prawdziwe. Dzięki Tobie mogę spojrzec na problem poruszony w wierszu z innej perspektywy.  Dziękuję za tak wnikliwe spojrzenie na moje wersy. I za to, że dostrzegasz nadzieję ....      Serdecznie pozdrawiam. :)
    • @bazyl_prost   obserwacja ciekawe czy z autopsji    myśli dość często rozbiegane podsyła Ten Góry i ten z dołu lecz wbrew pozorom jest nam dane własnego dokonywać wyboru   jedne od razu unicestwić a inne hołubić ciepłym sercem one motorem naszych westchnień oraz tworzenia także wierszy :)))
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...