aluna Opublikowano 12 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2012 sen nie nadchodzi nakręcam śrubki wyobraźni jaka piękna , może zdradliwa rano doleję oliwy przestanie skrzypieć jesienne załamanie pogody tylko nie mów mi że przesadziłam dodałam tylko lubczyk i sezam może się otworzy
aluna Opublikowano 12 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2012 Ojej , szkoda ,ze nie dałam takiego tytułu ,bo owoce jarzębiny wchodzą często w skład mieszanek ziołowych jako środek zapobiegający awitaminozom a dzięki wysokiej zawartości witamin C oraz P innym chorobom! A o to oto...!
WiJa Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2012 Ja bym zamiast ostatniego może powiedział dopiero. Chociaż nie wiem czy do końca wiem w czym jest w wierszu rzecz. Tzn. swoje wiem i pewno jak zawsze (z tej niepewności) za bardzo odbiegam od tego, co jest treścią wiersza. Ale też wolę rozszerzać niż zawężać znaczenie wiersza, byleby bez przesady. Pozdrawiam
tolekbanan Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2012 a spróbuj inaczej:-) skoro już musisz po babsku (tzn, z uczuć strony i nie myślę, że jest w tym coś złego:-)) sypię lubczyk do rosołu mówią... że ma smak magi (i):-)
aluna Opublikowano 13 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje WiJa za drążenie tematu ,lubię jak szperasz w temacie - to miło że poświęcasz swój czas mojemu przemyśleniu ! Ale sezam ma dwuznaczność, jak się otworzy to .......! Pozdrawiam! Ja
aluna Opublikowano 13 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje tolkubananie za odniesienie i dołożenie czegoś od siebie - miło! Ale kluczem jest sezam , a raczej jego brak ! Serdecznie ! Ja
aluna Opublikowano 13 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szaraku zawsze potrafiłaś rozczytać ...ale tym razem odpowiem ; nie wymienię ziół leczących choroby , ale napisze, że bukiet ziół otworzy zamek do sezamu w którym może znajdę ziółka leczące ! Serdecznie! Ja
aluna Opublikowano 13 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2012 To Ty jesteś czarodziejką ,,,bo zawsze mnie rozczytasz! Do juterka ! Ja PS Lubczyk na dodatek!
Alina_Służewska Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2012 Tak czarować, to tylko kobiety potrafią! - toteż sezam na pewno się otworzy pozdrowionka :)
aluna Opublikowano 14 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Alinko za odniesienie! Czeka , i czekam a tu nic?! Ale nadzieja...umiera ostatnia ! Serdeczności! Ja
Stefan_Rewiński Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2012 Zabawne, fajne. Pzdr.
aluna Opublikowano 15 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Stefanie ,że poczytałeś i ,że zabawne ,fajne ! Pozdrawiam! Ja
andrzej_barycz Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2012 Fajnie, że wyobraźnia po konserwacji, ale jakie są tego konsekwencje poetyckie ? Żadne. Może lepiej dopuścić ją samą do głosu...
aluna Opublikowano 15 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Postaram się , myślałam że trochę zabawy nikomu nie zaszkodzi?
Rekomendowane odpowiedzi