Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Natalio, oto moja propozycja do komunikatu.

Turniej paramilitarny na Limeryk Szwejkowy zorganizowany w okolicach 13-ego zaszczyciło swymi dzie(a)łami 7 autorów (pardon: jedna autorka & reszta płeć brzydka) publikując szczęśliwe 13 wierszy.
Obśmialiśmy się wszyscy, jak - nie przymierzając - w knajpie u Kallicha na stypie rekruckiej :)

Wobec powyższego postanowiliśmy wszystkich obecnych na zbiórce odznaczyć specjalnym Wyróżnieniem z Niespodzianką!
Laur Honorowy dodatkowo otrzymuje dzielna niewiasta, która nie ulękła się żołnierskiego dowcipu, a nawet więcej - odnalazła w nim przyjemność!
Brawo czarna - leczenie dotykiem ma duże perspektywy!
Wyróżnienia dla rezerwistów(w kolejności chronologicznej):
- Leszka Dentmana za "włóczącego się Sz."
- Piotra_Mogri za "żabę - babę"
- Marka Hipnotyzera za "alarm - Uwaga"
- Jacka P. za "jo nie wim"
- Messalina Nagietka za "inter - lejek"
- Mirosława Serockiego za "wesz"
Baczność! Na praaaawo patrz! Graaaatulacjeeee!

Ewelina & Jan

O ile autorzy nadeślą jakieś namiary pocztowe, być może otrzymają coś ;)

Opublikowano

Witam,

Ja tak przy okazji.

Forum dyskusyjne:
"Przeniesiony: Słowa w Sieci - relacja Naocznego Świadka"

Zostawiłem informację o przeniesieniu specjalnie. To nie jest pomyłka.

a.

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Chyba stworzę oddzielny dział na www.poezja.org - Turnieje,
i tam wrzucało by się informację o np. "I Turnieju Limerykowym - Wrzesień/Paźdz.../Sty..."
lub "I Turniej prozatorski".
Wraz z regulaminem, utworami, które wygrały, kto brał udział itd.

Co Wy na to?

a.
Opublikowano

hm, nie wiem, możemy dawać te informacje równie dobrze w "ogłoszeniach", poza tym nie wiem, jak się przyjmie turniej prozatorski, myślę, że można z tym poczekać do nowego roku.

Bezet, co myślisz?

ja już bardziej skłaniałabym się ku zrobieniu działów "warsztat", "piaskownica", "utwory satyryczne", ale wedy nie wiem co z haiku... ale faktycznie to haiku w limerykach pasuje jak kwiatki do kożucha, a o rozdzieleniu piasku z warsztatem mówią użytkownicy od jakiegoś czasu.

Opublikowano

Powstanie kolejny zamęt. Piaskowinca - dział w którym publikuje się poprostu "dla jaj" :) Wiele osób publikuje tak w dziale Z i P :) Jak więc roztrzygniesz w którym dziale wiersz powinien się znajdować? :)

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

to wtedy może znikną jajcarskie wiersze z Z i P ? bo będą je ludzie publikować w piasku. No nie wiem, ale wiele głosów mówi (nie mi w głowie a na forum), że warsztat powinien być osobno, dla ludzi, którzy zaczynają, chcą porady itp, a w piasku jest zabawa, jak to się ma? rozumiem wspólny mianownik - dzieciństwo, tylko jedni chcą budować babki a inni stawiać pierwsze kroki, tym ambitnym maluchom czasem mogą nieodpowiadać harce starszaków....... uff, ok, się zapędziłam :)
jak dla mnie mogą być razem, zaznaczam tylko, że sporo osób liczy na rozdzielenie ich. Ale jeśli to syjamskie bliźnięta.. to może lepiej nie ryzykować...

Opublikowano

Ja bym jednak rozdzielił. Pożądany jest dział, gdzie można sobie jaja porobić. Może nazwać go "poezja lekka" albo "Pół żartem" czy coś takiego.
To co? Jeżeli podam swoje namiary, to coś dostanę? Zanim się zdecyduję, muszę wiedzieć co, bo dla ołówka bez gumki nie mam zamiaru :)

Opublikowano

A co ja będę Bezetowi podawał? Tutaj podam, bo to w końcu żadna tajemnica i z byle książki telefonicznej można sobie ściągnąć adres. Wygląda to tak:

Mirosław Serocki
ul. Ks. Struka 5
64-840 Budzyń

tel: 0-67 284 46 54
0-67 284 32 05
692 435 762

Opublikowano

Natalia,
zima mnie zasypała, jestem w pracy :) - poradzisz?
Zajrzę tu jeszcze za chwilę, po 22:30 powinienem być w domu (o ile dojdę :)
pzdr. b.
(zawsze w listopadzie wsadzam do doniczki na parapet jakieś cóś ;)

• Dodaj nową pozycję...