Kalista_Zachary Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 wołam w tempie 80 uderzeń tak nieco po skosie byleby nie zahaczyć o żadną z dwóch bram ale dla Ciebie mogę skoczyć w ogień a może chciałabym zapełnić pustkę tą nieskończonością Słowa które dajesz co dzień byleby tylko nie było jak zechcesz szukam jest pustka co daje szczęście i nic nic nie ma a dalej Krzyż na zakręcie przyklękam jaśnieje
teresa943 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 zatrzymał mnie ten wiersz. czytam jednak bez długich wersów, bez "tą" i jeszcze kilka wersów podniosłabym do góry. wołam w tempie 80 uderzeń tak nieco po skosie byleby nie zahaczyć o żadną z dwóch bram ale dla Ciebie mogę skoczyć w ogień a może chciałabym zapełnić pustkę nieskończonością Słowa które dajesz co dzień byleby tylko nie było jak zechcesz szukam jest pustka co daje szczęście i nic nic nie ma a dalej Krzyż na zakręcie przyklękam jaśnieje oczywiście to tylko moja propozycja warsztatowa. a wiersz? jest po prostu dobry. całość spięta klamrą jest adekwatna do tytułu "miłosierdzie". "wołam" (...) "jasnieje" serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
Waldemar Talar Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Witaj - myślę że wersja krystyny - bez urazy - jest bardziej czytelna . Faktycznie ma w sobie to coś co nazywam zadumą . pozd.
Staszek_Aniołek Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 pustkę najlepiej zapełnić dokładnie tym, co powinno w niej być. skrawki swojej duszy pokazałaś zaledwie skrawki widzę ten tekst jako niepełny... pozdrawiam
Kalista_Zachary Opublikowano 3 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Po kilkukrotnym porównaniu - rzeczywiscie Twoja wersja zapisu jest bardziej czytelna i także mi - bardziej odpowiada. Dziękuję i również pozdrawiam :).
Kalista_Zachary Opublikowano 3 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, też mi się tak wydaje ;). ... Dzięki za słowo uwagi ;).
Kalista_Zachary Opublikowano 3 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może potrzeba kilku tekstów, by wyrazić pełnię? Ale masz rację. :)
Rekomendowane odpowiedzi