Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Może, jak z Serocka - jak co - reszka jeżom?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak omam atak z Serocka? Jak co, reszka? Tam amok, aj.

... i muzeum, i emocje. Hej, co me, i mu? E, zumi.

Może, jak z Serocka - jak co - reszka jeżom?

.....a baba, że - jeju - ta katuje jeża. Baba!

Z sadu bór - zawył - psu spływ, a zrób - udasz.

Oto baba, bat z Serocka, jak co! Reszta, baba, bo to.

Zagada amator o Serocku; luk, co - resor, a to ma, a da gaz.

No TEB rumak, z Serocka żak, a mur beton.

Oto pak z Serocka, jak co?... reszka po to.

O tak, z Serocka lak, co - reszka to?

Oto PANi...

I puka:
- Patat z Serocka.
- Jak co?
- Reszta ta! Pa.
Kupi.

Ma do dyni w lamus u Malwiny - dodam.

Nano, zawleczka, jak z cel - wazom Ani.

A bujam? Wre Bug i Guber w maju, ba.

On? Dama wymaga; my wam? A dno!

A Duks? Albumina pani mu blasku da.

Ul i panda: Wda ma dwa dna, pilu.

Ma miks Ulka, ja kluski mam.

Kupiec: lada padalce i puk!

A i za pudło hołd u pazia.

O, humor gromu, ho!

*

Zarybia, i ma tarła, dał ratami :I

A do taktu, akt utka, to da ;]

Ten? Wydalaj, a ja lady wnet.

Cwany na wc.

Ile fugi? Mig u Feli.

Panu laik rycina; tani cyrk, Alu na P.

Ma to typ; o, kuraż odraża. Odra? Żar do żaru - kopyto tam.

Edytowane przez Mari_anna_ (wyświetl historię edycji)
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Berenika97... mogłam się chyba spodziewać, że pojawi się uśmiech... :) ale to dobrze.                              'Kontraścik' jest, a ja podziękuję Ci za.. sugestywny. obraz.. @Sylwester_Lasota... za.. sprawnie prowadzone słowa.. dziękuję.                             Nieco hermetyczna narracja.? hmm.. czy ja wiem, chyba nie ponad "normę".                             Tutaj naprawdę niewiele się dzieje... @Natuskaa..... bajkowo.?. niech tak pozostanie. Lubię waniliową herbatę, a motyle, wiadomo,                                        cudowne duszki natury. Miło mi, że zaszłaś ze słowem. Dziękuję @Alicja_Wysocka... a żebyś wiedziała, to zmyślątko poukładałam, żeby wspomnieć o czymś, co                                    ważne dla mnie. Takimi wagonikami może się bawić zarówno kobieta, jak i facet... :)                             Dziękuję za słowa. @andrew... oczywiście, każdy z nas ma swój własny świat, a w nim... równiny, górki, albo smętne                             doliny... cały to się przy tym uczymy. Dziękuję za wizytę. @Annna2... tak Anno, błogiego spokoju, wręcz sielanki.. :) wszyscy potrzebujemy od czasu do                                 czasu. Dziękuję.   Drodzy Goście... raz jeszcze dziękuję za zatrzymanie się u mnie ze słowem oraz                               za chwilkę na przeczytanie wiersza.                              Ślę..zbiorowe.. serdeczne pozdrowienie.    
    • @Nata_Kruk  taki błogi spokój jest najlepszy, nie myśleć- odlecieć w chmury choćby przez chwilę. Nad głową aromat waniliowej herbaty i. Uwielbiam aromat wanilii.
    • @viola arvensis  wiesz, kiedyś okłamaliśmy Mamę. Nie powiedzieliśmy jej że odchodzi. Do dziś to pamiętam i do dziś myślę czy stało się dobrze( mówiliśmy że wyzdrowieje). Nie wiem. Bo może jest granica- którą każdy człowiek może znieść, przyjąć. Nie wiem. A w życiu wolę najgorszą prawdę, niż najpiękniejsze kłamstwo
    • @Tomasz Goraj  łał! Jestem pod wrażeniem. verba volant, scripta manent- myślę, że Twoje pisanie zostanie na zawsze.
    • @Nata_Kruk dziękuję @Berenika97  dziękuję za obszerny komentarz i bardzo dobry. Tak, smutne to. A przecież Rosja też go wygnała.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...