Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

................................przelampionowany zagadaniec

italika ekstra..........................ale to za mało na zajmujący "wiersz"

powtórzenia "lampy naftowe" jest zabiegiem całkowicie świadomym, powinieneś to wiedzieć.
mało ta twoja krytyka konstruktywna, ale można się przyzwyczaić. :P
Pozdrawiam.
Opublikowano

Trzy razy ta lampa się faktycznie powtarza. Tekst do poczytania jest tylko trochę bardziej przejrzyście jego napisać. Poz.

Opublikowano

Począwszy od tytułu powtórzenia są zabiegiem celowym, inaczej nie wyobrażam sobie poprawnego odczytania tekstu. Masz z tym jakiś problem, na pewno nie będziesz oceniał co jest zbyt wielkim na wiersz co zbyt małym, bo żaden portal prawa do tego nie daje, możesz jedynie wykazać co negujesz a co przyswajasz. Jeżeli powtórzenia (celowe) są przyczyną pejoratywnego oglądu wierszyka, to ta krytyka potrzebna mi była jak świni siodło.
Ten portal już całkiem upadł - chociaż ty krytykuj konstruktywnie.
Opublikowano

już ci coraz lepiej ta krytyka idzie ;P jeszcze trochę i cię nauczę komentować xD
takie tam wierszok(a)lectwo na poziomie krytyki, co by kontrastu nie robić.
Opublikowano

Mnie bardziej interesuje nie tyle jak, ile o czym ludzie piszą, a temat, który poruszyłeś jest przykry, smutny i, niestety, coraz powszechniejszy. I to prawda, że nasze przeżycia/życiowe doświadczenia, przenosimy na potomnych. Dla mnie to dobry wiersz, podszyty pewną, zapewne osobistą, autorefleksją.