Alina_Służewska Opublikowano 11 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2012 dzieciom dedykuję kiedyś dzieciakowi kosmos się przyśnił gdy dorósł kosmiczną rakietę obmyślił i na cel pozaziemskiej podróży wziął kosmos duży do rakiety Łajkę wsadził w przestrzeń wysadził lot psina przeżyła po świecie fama krążyła że Łajka żyje jedzenia ma po szyję a na ziemię nie wraca bo się nie opłaca naukowcy głowy nie stracili Gagarina w gwiazdy wystrzelili pilot odbył lot niesamowity przeprowadził pomiary elementów orbity dzięki temu odkryciu Neil Armstrong znalazł się na księżycu potem pierwsza w świecie kobieta w kosmos poleciała Walentyna Tierieszkowa się nazywała na tym historia kosmicznych lotów nie gaśnie roznieca ją Mirosław Hermaszewski właśnie Polak z krwi i kości z załogą kilka dni w przestworzach gości gdy na ziemi ląduje człek się dowiaduje że kosmos to meta nowych podróży urlopowych! tam odpoczną ludzkie kości wprawione w stan nieważkości oczy widok kraterów zaskoczy czasem wystarczy marzeniami zmysły odbezpieczać by własną stopą wszechświat zaznaczać
Gość Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2012 Taaa... dzieciaki w kosmos i spokój święty. To jakiś ego-manifest? Co do formy - nic nowego u Pani czyli praca praca praca...
Alina_Służewska Opublikowano 11 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ależ wyszukane są te pana komentarze pod moimi wierszami! nie wiem dlaczego ale nawet je lubię... :) praca dla mnie nic strasznego - odwrotnie to coś wspaniałego! dlatego... zawsze jestem w formie :)))
Alina_Służewska Opublikowano 12 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2012 uzupełniam wypowiedź: idę własną drogą kreśląc przekazy i formy a Pan nie chce dostrzec ani formy ani przekazu - brak dobrej woli życzliwości czy formy? sprytne:)
aluna Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2012 Alinko kawalek kosmicznej odyseji , z tym Gagarinem to tak naprawdę nie do końca wiadomo,,,?! A wycieczki w kosmos, jak dla mnie rodzaj prózności,,,ale co taki tuz ma robic z kasą ...polecieć w kosmos...my także kiedyś polecimy ,,, oby nie nie za prędko!Ha! I dobrze ,że się przyśnił...plusnę ! Serdecznie! Hania
Alina_Służewska Opublikowano 12 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. rzeczywiście do wiadomości podawanych w różnych źródłach należy podchodzić z dużą rezerwą o Łajce czytałam różności do dziś nie wiadomo co jest prawdą a co niekoniecznie wiersz nie jet naukowym przekazem ale w sposób humorystyczny opowiada o kosmosie który nadal jest wielką niewiadomą stąd wciąż inspiruje zaciekawia może kiedyś wszyscy będziemy mogli wylądować na Księżycu:))) dziękuję Haniu za sympatyczny komentarz i poświęcony mi czas pozdrowionka:)
dawniejbezet Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2012 Połączenie: encyklopedia i "częstochowa" - nieodkrywcze, zupełnie. Nie życzę Pani skarania, ale za te rymy należy się pielgrzymka "na kolanach" (od dołu do samej J. Góry). Pozdrawiam
Alina_Służewska Opublikowano 13 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2012 już byłam pomodliłam się też za Pana:) pozdrowionka:( :))) Ps dobrze że napisałam ten wiersz - dzieci znajdą tu kawałek wiedzy o kosmosie a i niektórzy dorośli nie będą musieli sięgać po encyklopedię :)
dawniejbezet Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2012 już wiem, skąd te koszmarne sny... proszę oszczędzić innym (i brać na swoją... klatę!) zdr.
Duks Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2012 Witam. Nie lubię krytykować, ale tym razem wiersz naprawdę słaby. Wiem, że to wiersz dla dzieci, ale jak powiedział Abelard Giza w jednym ze swoich Stand up'ów:"Przecież to jest mały człowiek, a nie debil(...)." Przepraszam za takie porównanie, ale forma słaba, rymy faktycznie częstochowskie, do tego błędy np. Armstrong a nie Amstrong. Dlatego moim zdaniem wiersz do przebudowy. Pozdrawiam.
Alina_Służewska Opublikowano 13 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o, dziwne że ma pan koszmary senne chyba nawiedziła też nadwrażliwość - mówię ten wiersz dzieciom do snu zasypiają z uśmiechami na ustach o tak:))) moja klata twardo-miękka wszystko odbija - nie pęka:) hej!
Alina_Służewska Opublikowano 13 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. literówkę poprawiłam:) na komentarz odpowiem tak:kto pod kim dołki kopie sam w nie wpada baj baj:)
Duks Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. literówkę poprawiłam:) na komentarz odpowiem tak:kto pod kim dołki kopie sam w nie wpada baj baj:) To znana maksyma i wiele w niej prawdy, niemniej jednak, nie bardzo rozumiem jak to się ma do mojego komentarza. Przecież oceniałem wiersz a nie autorkę. Poza tym nie należę do osób, które marnują czas na takie zagrywki. Może jest to źle odbierane, ale uważam, że lepszy szczery komentarz niż fałszywe "kolesiostwo".
Alina_Służewska Opublikowano 13 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. literówkę poprawiłam:) na komentarz odpowiem tak:kto pod kim dołki kopie sam w nie wpada baj baj:) To znana maksyma i wiele w niej prawdy, niemniej jednak, nie bardzo rozumiem jak to się ma do mojego komentarza. Przecież oceniałem wiersz a nie autorkę. Poza tym nie należę do osób, które marnują czas na takie zagrywki. Może jest to źle odbierane, ale uważam, że lepszy szczery komentarz niż fałszywe "kolesiostwo". tak dużo dostałam od wielu osób szczerości że w tym momencie z miękkości w tym miejscu nie mogę przyjąć więcej:) najszczersze są dzieci póki dorośli nie nauczą kłamać:) punktuję tylko wiersze które mieszczą się w moim krajobrazie i rozumiem jeśli mój się nie podoba obiecuję zajrzeć do Pana wierszy - sygnalizacja włączona:) za zainteresowanie dziękuję:)
Rekomendowane odpowiedzi