Sebek..._ Opublikowano 24 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2012 Potrzebuję światła przy lampce wieczoru wszystkie modlitwy układam do snu wieczny odpoczynek racz im dać Panie bo światło tu nie zagląda w sercu płynie krew nie woda święcona choć lubię myśleć że czasem zagląda tam Bóg tam lato przeplata zimę mrożnym wichrem obdziera ze skóry pustka każe spoglądać w dół otchłań do góry gdy zamek z piasku przywita falę wilgotną masą wypłynie mi z rąk baszta za basztą przestanie mnie bronić dwa razy obiegnie mnie żal za nieprzytomnością słabej woli24.06.2012 po długim okresie suszy coś przyszło do mnie, skromna rekleksja, ubrana niechlujnie
Anna_Para Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2012 Wcale nie jest to "niechlujna" forma. Zrezygnowałabym z zaimka "mym", z wielkiej litery w inicjalnym wersie, i już będzie to naprawdę dobry tekst. Pozdrawiam, Para:)
krzywy olek Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 jest cool, moje klimaty; ale "mym" wywal całkiem; pozdr
Nata_Kruk Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 "Zły" podmiot, w podpisie Sebek. Dla mnie, to dobrze ułożone refleksje. Jest kilka miejsc, które bardzo mi się podobają, ale też jedno - dwa wersy za .. pustką.. które można sobie darować, wg mnie, ponieważ już zostało to określone pustką. Puenta dopełnia cały "kociołek" myśli. To "mym", faktycznie wytnij. Ale.. zły.. fajny. Pozdrawiam... :)
Lilka_Laszczyk Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 Podoba mi sie twój wiersz! Zwłaszcza do najbardziej dla mnie udanej i zgrabnej zwrotki ...gdy zamek z piasku przywita falę... z przyjemnością dopisuję sobie w myślach ciąg dalszy. Bardzo obrazowo to opisałeś. "Zamek z piasku, który się zawalił". Pozdrawiam serdecznie Lilka
aluna Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 Świetny wiersz , przekaz oczywisty i jasny ,,,a Drogi autorze pokaż mi lidzi bez słabości...ni ma ,,,!no i to:w sercu mym płynie krew nie woda święcona choć lubię myśleć że czasem zagląda tam Bóg Pozdrawim! Hania +
Sebek..._ Opublikowano 28 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 dziękuje wszystkim za tak pozytywny odbiór, nie spodziewałem się że napisałem coś dobrego dopóki nie ostygłem po napisaniu go co do mym... tak już weszło mi to krew że nie zauważyłem nawet heh ,,kociołek myśli,, podoba mi się i chyba moje wiersze mają konsystencję takiego barwnego kociołka zupy :) Nata szczerze cieszę się że w końcu udało mi się wyrazić swoje myśli na tyle wyrażnie aby były czytelna dla wielu osób w sumie do tego dążę choć nie zawsze to tak wygląda ;) dzięki jeszcze raz, Aniu, Lilka, Nata, Haniu, Olek i pozdrawiam serdecznie
Kaliope_X. Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2012 spodobał mi się od pierwszych wersów, spokojny ton wypowiedzi. "lampkę wieczoru" chciałabym czytać bardziej metaforycznie, żeby przydać podmiotowi więcej nadziei - światło jest zamknięte w ciszy, którą smakujesz... :)) ale to takie moje dopowiedzenie... trochę przekorny tytuł. myślę, że Zły wcale nie jest taki do końca, w tym wierszu. dużo dopowiada mi puenta, mimo pewnego osobistego niedoprecyzowania - ale baardzo lubię. podoba mi się wiersz. pozdrawiam serdecznie, in-humility, :)
Sebek..._ Opublikowano 1 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 przekorny tytuł mówisz, takk, zbyt często oceniamy po pozorach, zbyt łatwo przyklejamy etykietki, z drugiej strony jesteśmy tak słabi, czasami udaje nam się przezwyciężyć swe słabości ale nigdy na stałe, walka nigdy nie ma końca, no i kto zasługuje na piekło którym tak nas straszą z ambony, przecież wszyscy jesteśmy tylko ludżmi nikt nie jest do końca zły ale nie przesadzaj z tą humility Kaliope ;) au revoir...
Kaliope_X. Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 wiele racji w tym, co mówisz. mój podpis - idee fixe. bez przesady. pozdrawiam serdecznie! :))
Rekomendowane odpowiedzi